La consellera del LAPAO parla català a la Franja

19.05.2015

Ens trobem en plena campanya electoral. Així com a Barcelona Caterina Mejías pot proposar d’enderrocar el Born CC, a la Franja de Ponent, en canvi, una consellera del PP del govern aragonès pot parlar en català a la Franja. No és cap miracle electoral sinó l’anomenat Postureo LAPAO. Natxo Sorolla ens en dóna detalls.

Dolores Serrat a les Corts d'Aragó | HA

Dolores Serrat a les Corts d’Aragó | HA

Dolores Serrat, la consellera del LAPAO, ha parlat català a la Franja. aquesta consellera va ser qui va gestionar la segona Llei de llengües (2013), qui ha perseguit la denominació del català a qualsevol legislació aragonesa, i qui va crear la figura de la Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental de la Comunidad Autónoma. La consellera és de Ripoll. I la consellera va participar a mítings del Baix Matarranya el cap de setmana. I segons han confirmat públicament los candidats locals, la consellera utilitzava el català de Ripoll per a interactuar amb ells. Tot i que s’enteston a dir que a la Franja no es parla català, i que no hi ha res més diferent del català que el nostre parlar autòcton, etc., al final l’identifiquen en allò que la romanística internacional ho ha fet sempre. Novament, trobem un cas de postureo LAPAO, com els ja famosos de María Herrero (PAR) que als mítings entén lo parlar del Matarranya perquè va estudiar a Lleida [sic], o José María Fuster (PAR) que pot ser candidat cunero a Vall-de-roures perquè entén català [sic].

Per sort, al territori les coses són més normals. Com per exemple l’ús normal del català que fa el PAR del Matarranya per a la campanya electoral.

Article publicat al blog Xarxes socials i llengües de Natxo Sorolla.

Articles relacionats.

Joaquim Torrent. Més sobre la Franja, encara

Griselda Oliver. El cas del català a la Franja

 

Etiquetes: