Contes d’agost

2.08.2012

Fa un mes aproximadament vam convocar un concurs de relats amb la promesa de publicar-ne un cada dia durant el mes d’agost. Alguna piuladora sorneguera que ja no escriu res de franc ens va titllar d’optimistes en veure que confiàvem cegament en rebre’n com a mínim trenta-un. La crida, des de la nostra modesta plataforma, ha tingut una resposta massiva i per sorpresa nostra hi han participat més d’un centenar d’autors, que han concursat amb un, dos o tres contes, segons el cas. Tot plegat ens ha donat molta feina i alhora ens ha fet molt contents perquè ens permetrà dedicar l’speaker’s corner cada dia a tres participants diferents.

Hem rebut contes de tota mena, ja se sap que la qualitat no pot ser mai igual, però per poc que puguem publicarem com a mínim un conte de cada autor, i anirem informant cada dia via twitter i email els autors que siguin publicats. Ens sembla que també és un bon símptoma per a Núvol que els contes ens hagin arribat d’arreu del país català, i que alguns dels aspirants siguin ja escriptors amb obra publicada.

A principis de setembre, un cop hàgim publicat tots els relats que ens han arribat, el jurat, format per Màrius Serra, Jordi Puntí, Matthew Tree, Enric Gomà i un servidor, proclamarà el guanyador. Procurarem que sigui en un acte públic durant la Setmana del Llibre Català, de manera que puguem fer una festa amb tots els participants que vulguin assistir-hi.

Res més, avui us deixem amb dos contes inquietants. La promesa, de Damià Bardera, autor de Fauna animal (El cep i la nansa, 2012), i Taxi, de Daniel Mo.