Albert Estengre: “Els contes ens distreuen i parlen de com som”

22.10.2015

L’Albert Estengre comença en el món de l’espectacle, com molts dels grans actors i actrius del país, fent els tradicionals “pastorets”. Cursa estudis d’art dramàtic, fa teatre i teatre de titelles i el 1995 l’enganyen per iniciar-se com a narrador de contes per a totes les edats en biblioteques, teatres, bars i places d’arreu. Fins i tot l’any passat el van tornar a enganyar, però aquesta vegada per explicar 300 contes en motiu del Tricentenari. Aquests dies el trobareu al festival Munt de Mots.

Albert Estengre

Albert Estengre

Com i per què vas començar a explicar històries? 

Contes en vaig començar a explicar per insistència d’una programadora que m’havia vist fer teatre de titelles. No se m’havia acudit mai d’explicar-ne.

Quin és el secret d’un bon conte? I el d’un bon contacontes?

Penso que una bona història ha de ser maca i si a més és interessant i sorprèn, millor que millor…. I el que ha de fer el que l’explica, per ser ben escoltat, és posar-hi passió i sinceritat a l’hora de fer-ho.

Quin és el teu conte preferit i per què?

No tinc un conte preferit. M’agraden molts els tradicionals perquè parlen de moltes coses alhora.

Quina és la història que encara no has explicat

No ho sé… Anava a dir que la meva, però justament cada vegada que explico un conte em sembla que m’explico jo. Sense poder-ho evitar, quan explico ho faig a partir de la meva visió de les històries.

Per què són importants els contes?

Jo diria que perquè ens distreuen i perquè parlen de com som… i això, sense adonar-nos-en, fa que ens clarifiquem.