A prop teu

27.05.2014

Assistim a un fet històric. Després de 29 anys d’existència del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC), aquest any és el primer cop que se celebren unes eleccions, ja que es presenten dues candidatures a votar el 4 de juny vinent. Creiem que és un fet molt positiu, exemplifica un alt grau d’implicació en la gestió del màxim òrgan de representació de la professió a Catalunya. I, també, que finalment els col·legiats podem exercir el dret de vot i triar els nostres representants d’una forma més democràtica.

Un selfie dels membres de la candidatura 'A prop teu'

 

Responsabilitat, il·lusió, cohesió i territori

La candidatura que encapçalo compta amb un equip format per Gisela Ruiz, Maika Garcia, Eli Ramírez, Marc Ferrayuoli, Miryam Gallego, Jordi Bosch, Aina Giones, Josep Miquel Varea i Aldara Cervera.

Som un grup de deu professionals,  jove, potent, amb molta il·lusió. Hem escollit el lema “A prop teu” perquè ens uneix i identifica. Ens sentim propers als col·legiats en l’àmbit professional. Representem diferents perfils professionals i coneixem les necessitats i preocupacions del dia a dia. També estem a prop dels col·legiats físicament, provenim de les quatre demarcacions catalanes: venim de Tortosa, Reus, Mollerussa, Sabadell, Santa Cristina d’Aro, Parets del Vallès i Barcelona. Sabem de primera mà la problemàtica dels col·legiats de fora de Barcelona. Volem aplicar solucions, aportar idees, iniciativa i empenta!!! No espanta la responsabilitat; és més, volem assumir-la sense complexos, de cara. Ens sentim capaços d’afrontar el repte.

El nostre programa s’articula en sis grans eixos pensats per dirigir el Col·legi a la recuperació i posicionar-lo amb fermesa en un nou context social, cultural i econòmic, tant a escala catalana com a escala internacional. És un camí que va de menys a més, amb vocació de futur. Necessitem, en primer lloc, créixer en nombre de col·legiats. Volem ser un Col·legi fort i amb significació social, participatiu, dinàmic i actiu, i que esdevingui central en la vida cultural del país. Sols no aconseguirem res; hem de créixer, però també volem col·laborar estretament amb altres associacions del nostre àmbit. El segon repte que ens marquem és fer augmentar els ingressos. En un context econòmic complicat, buscarem en la innovació una font d’ingressos. I ens centrarem en el Campus Virtual com a centre de formació continuada de referència. Creiem en el coneixement i la formació com a motors econòmics i de progrés. En paral·lel, crearem un ampli catàleg de serveis de prestigi, d’impacte i d’alt reconeixement professional en el col·lectiu; els serveis oferts com a element de diferenciació. Som, d’altra banda, un col·legi d’àmbit català, i incentivarem la presència efectiva a tot el territori. Volem sentir els col·legiats de fora de Barcelona que formen part efectiva del Col·legi. Un cop arribats aquí, el Col·legi estaria en disposició d’esdevenir un think tank cultural i de país, amb visibilitat i presència, influent i capaç d’impulsar canvis i millores efectives. Pretenem arribar a primera línia, tenir un paper principal i que se’ns tingui en compte. Finalment, volem sortir al món, iniciar un procés d’internacionalització. Creiem en la col·laboració amb associacions d’àmbit estatal i internacional per així agilitzar la mobilitat dels professionals del nostre sector.

És un programa amb accions concretes, amb fites mesurables. Des de la nostra candidatura disposem del capital humà necessari, amb uns professionals solvents, joves i amb experiència capaços d’assumir la responsabilitat i d’assolir tot el que plantegem.

twitter: @apropteu2014