21D. Asseguts i en silenci

17.12.2018

Només des de l’unionisme s’ha dit que el dia 21 hi pot haver morts. Amb aquestes dades a la mà i veient l’interès que sembla que tenen que hi hagi aldarulls, sincerament només veig positiva la manifestació unitària si es fa ASSEGUTS I EN SILENCI. Plantar-se en silenci és molt eloqüent i té molta força, i neutralitza qui tingui interès que hi hagi merder. Si els mitjans internacionals ens volen filmar entendran perfectament el missatge.

Manifestació silenciosa dels universitaris condemnant la violència policial durant el referèndum de l’1 d’octubre | Foto: Unis x la República

Fa anys que vam començar el camí de lluita pels nostres drets i sempre l’hem fet amb ànim festiu i pacífic, amb alegria, i determinats a construir des de l’empoderament, no anant a remolc del que faci o deixi de fer quin no ens respecta. En aquest moment no estem alegres ni tenim ganes de festa, i en tenim molts motius. Ara mateix ens sentim trepitjats, abusats, agredits i tantes altres coses, però això no ens pot fer perdre la intel·ligència.

El dia 21 la manifestació unitària de la tarda és una gran ocasió perquè ens facin un gol i tinguin el cromo que els falta per imposar el seu fals relat. No siguem ingenus.

El camí que estem fent és admirable pels valors que el defineixen i perquè construir i avançar plegats des de models socials diferents és una tasca molt difícil, i ens en podem felicitar.

Els qui vam lluitar pel dret a l’objecció de consciència al servei militar sabem que les lluites són llargues i que no hem d’abandonar mai el somriure interior.

Ara vivim un moment greu, i la manifestació unitària de la tarda del dia 21 és una oportunitat per refermar-nos en la nostra carta de presentació com a comunitat no-violenta. No deixem que ens facin cap gol, actuem des de la serenitat i amb intel·ligència.

Fem que la manifestació transcorri asseguts i en silenci. Que ho filmin tots els mitjans que vinguin. Una multitud asseguda en silenci se sent més fort que tots els crits, i posa molt difícil a qui tingui interès d’instrumentalitzar la manifestació que se’n pugui sortir.

Emplaço les entitats convocants de la manifestació unitària que valorin i facin seva aquesta proposta.