Xavier Díaz-Latorre, un virtuós entre les cordes

22.03.2015

Aquest dissabte passat 21 de març, Catalunya Música va participar per segona vegada de manera activa en el Dia Especial de la Música Antiga de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), aportant la gravació del concert de Xavier Díaz-Latorre amb obres de Francesc Garau i Gaspar Sanz, i emetent quatre concerts de la jornada. Del total de 14 emissores que han participat en aquest Dia Especial, Catalunya Música ha estat una de les 8 seleccionades per poder oferir gravacions pròpies de concerts per ser emeses per la resta d’emissores de la UER.

Xavier Díaz-Latorre

Xavier Díaz-Latorre

La celebració del Dia Especial de la Música Antiga de la UER (que se celebra el 21 de març coincidint amb el dia del naixement de Johann Sebastian Bach) va començar amb l’emissió del seu enregistrament del magnífic concert que el prestigiós guitarrista Xavier Díaz-Latorre (considerat un dels millors intèrprets d’instruments de corda polsada de música antiga de l’actualitat) va oferir el 25 de febrer al Museu de la Música de Barcelona, on, amb dues de les guitarres més valuoses de la col·lecció del mateix museu, va interpretar obres del “Poema Harmónico” de Francesc Garau i peces i improvisacions pròpies sobre composicions de la “Instrucción de música sobre la guitarra española” de Gaspar Sanz. Aquest concert ha estat sol·licitat per la Ràdio Sueca, la Ràdio Romanesa i la Nova Corporació de Radiotelevisió Grega, que el van emetre dins les seves emissions.

Podeu escoltar la gravació del concert al web de Catalunya Música fent clic aquí. 

A les dues del migidia es va emetre el concert dels germans Scholl, amb Hartwig Groth, viola de gamba; Sören Leupold, llaüt, i Wiebke Weidanz, clave i orgue; amb cançons i duets deHändel, Purcell i Feo, entre d’altres, enregistrat el 21 de gener passat per la Ràdio de Baviera al Museu Nacional Germànic de Nuremberg.

La jornada va continuar amb l’emissió, a les tres de la tarda, de la fabulosa vetllada protagonitzada per l’Orquestra Barroca de la Unió Europea, amb Lars Ulrick Mortensen, clave i direcció, amb obres de Rebel, Muffat i Rameau, que va tenir lloc al St John’s Smith Square de Londres el dia 11 de desembre del 2014 i va ser gravada per la BBC.

I finalment, a les vuit del vespre, es va emetre el concert que el Tiburtina Ensemble, dirigit per Barbora Kabátkova, va oferir el 20 de gener passat a l’Església de Sant Simó i Sant Judes de Praga, amb música medieval de Léonin, Pérotin i Abelard, entre d’altres, enregistrat per la Ràdio Txeca.

Els concerts d’aquest Dia Especial de la Música Antiga de la UER estaran disponibles durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.