Xavier Bosch triomfa a les biblioteques

13.05.2016

La templanza, de Maria Dueñas, és el llibre més prestat de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona durant el primer trimestre de l’any. Xavier Bosch el segueix de prop gràcies a Algú com tu, obra que també agrada als lectors. Aquest mes, Bosch és el convidat de l’entrevista virtual de Biblioteques. Podeu fer-li preguntes aquí. 

Xavier Bosch ha guanyat el premi Ramon Llull amb 'Algú com tu' | Foto Gemma Ventura

Xavier Bosch ha guanyat el premi Ramon Llull amb ‘Algú com tu’ | Foto: Gemma Ventura

Victus havia regnat fins ara als rànkings de novel·les més prestades de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, però durant el primer trimestre del 2016 s’ha vist rellevat per La templanza, de María Dueñas, i Algú com tu, de Xavier Bosch. Si bé el llibre d’aquest periodista català ha marcat un canvi de registre en comparació amb les seves obres anteriors, Bosch ha aconseguit agradar als lectors fins a enfilar-se al segon lloc de la llista.

Quant a novel·les juvenils, la més llegida ha sigut Wonder, de R. J. Palacio. Aquesta obra explica la vida d’August (Auggie) Pullman, un noi nascut amb una deformació a la cara que no ha pogut assistir a l’escola fins als deu anys, i que ara pugna perquè els seus companys de classe l’acceptin. Mentida, de Care Santos, és la segona novel·la més llegida, i en tercer lloc hi trobem la saga de Blue Jeans amb Algo tan sencillo como twitear te quiero.

 Les obres més prestades de novel·la estrangera són The girl on the train, de Hanig Kur, que alhora és la novel·la per adults més venuda en menys temps en la història dels Estats Units. Darrere seu vénen Les enfants de la liberté, de Marc Levy, i À l’abri de rien, d’Olivier Adam.

De poesia, s’imposa Joan Margarit amb l’obra Des d’on tornar a estimar, amb versos com “Estimar és un lloc / Perdura al fons de tot: d’allí venim / I és el lloc on va quedant la vida”, del poema Estimar és un lloc. El segon i tercer lloc l’ocupen la Nova Antologia de poesia catalana i Antologia de la poesia catalana, respectivament.

Els còmics més sol·licitats són, de nou, Death Note, de Tsugumi Ohba, 20th Century Boys, de Naoki Urawasa, i I am a hero, de Kengo Hanazawa. En l’àmbit dels audiovisuals, s’imposen la primera i la quarta temporada de “Juego de tronos”, i en tercer lloc es col·loca la pel·lícula de ciència-ficció “Interestelar”, de Christopher Nolan. Pel que fa als CD més prestats, Blaumut triomfa amb El primer arbre del bosc i després trobem Damaris Gelabert amb Jocs de falda d’ara i de sempre i Star Wars de Wilco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Veus. Aix si que es una secció interessant. El “ranking” dels llibres més prestats a les biblioteques. Ara si que veurem que es llegeix en català.
    Ep! També s’hauria de dir el “ranking” dels llibres més prestats a les províncies de Tarragona, Lleida i Girona. El boca a orella dels llibres més prestats és un dels misteris literaris catalans més inquietants que es fan i es desfan. El tema d’en Margarit,l’entenc, no és tan misteriós.