Xavier Bosch guanya el premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Algú com tu’

6.02.2015

El dol per la mort de José Manuel Lara ha fet posposar uns dies l’anunci del veredicte del premi Ramon, però avui ja s’ha fet públic que Xavier Bosch ha estat premiat per la novel·la Algú com tu.

Xavier Bosch ha guanyat el premi Ramon Llull amb 'Algú com tu' | Foto Gemma Ventura

Xavier Bosch ha guanyat el premi Ramon Llull amb ‘Algú com tu’ | Foto Gemma Ventura

 

El jurat de la XXXV edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, format per Antoine Caro (en representació d’Éditions Robert Laffont), Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, ha premiat una novel·la ambientada a cavall entre París i Barcelona que explica la història de Jean-Pierre Zanardi i Paulina Homs.

El Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina. Com si el destí ho hagués preparat, entre el Jean-Pierre i la Paulina naixerà un amor inesperat que sacsejarà les seves vides per sempre més.

Algú com tu és la crònica de la recerca i reconstrucció d’una història d’amor, la de la Paulina Homs i el Jean-Pierre Zanardi, a través dels records, els documents, les troballes sobtades i el testimoni de les persones que van compartir l’enamorament clandestí d’aquesta parella. Serà la filla de la Paulina, la Gina, qui descobrirà molts anys després de la mort de la seva mare el gran amor que la va marcar per sempre.

A través de les paraules escrites en les cartes de la parella, es reconstrueix la història d’amor entre la Paulina i el Jean-Pierre, quatre dies d’intensa relació, mantinguda en el temps per la força del record. Finalment, la Gina aconseguirà relacionar fets inconnexos i descobrir el secret de la seva mare i l’abast del seu amor.

Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 1967. Autor de la trilogia de novel·les del periodista-investigador Dani Santana: Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010), Homes d’honor (2012) i Eufòria (2014). Anteriorment, havia publicat els reculls de contes Jo, el simolses (1992) i Vicis domèstics (1998), i la novel·la juvenil La màgia dels reis (1994).

Periodista de llarga trajectòria, ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com ara Alguna pregunta més?, El Món a RAC1 o El gran dictat. Ha estat cap de programes de RAC1, director de l’Avui, del documental La fleur i de l’Àgora de TV3. Actualment és membre del consell editorial de l’Ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris