Vostè no és aquí, websèrie en català

19.11.2014

Vostè no és aquí neix amb l’objectiu d’oferir una sèrie d’humor de contingut fresc i de format innovador. La sèrie per Internet, creada per la productora Les Meilleurs, s’estrenarà el proper 22 de novembre a les 18:00h a la Casa de cultura de Girona i s’emetrà a partir de l’1 de desembre a través de la pàgina web www.vostenoesaqui.cat. La primera temporada consta de 5 capítols i serà emesa íntegrament per internet.

L'actor Fermí Fernández

L’actor Fermí Fernández

Vostè no és aquí ofereix una programa d’esquetxos d’humor negre i absurd amb una intenció clara: caricaturitzar una sèrie d’estereotips per tal de generar una sàtira actual de la nostra societat. Els esquetxos il·lustraran els deliris d’un grup de persones que coincideixen en un psiquiàtric, sempre en to satíric. D’una banda, els responsables utilitzen un ritme narratiu modern que abunda en salts de temps i espai, i de l’altra, ajunten el gènere de l’esquetx i el de les sèries amb continuïtat per adequar el contingut al consum a través de la xarxa. El repartiment, per la seva banda, recau sobre un grup extens d’actors professionals i amateurs. El capítol pilot, per exemple, compta amb la presència de Fermí Fernández.

Internet i les seves xarxes provoquen que les produccions culturals que s’hi esdevenen necessitin formats radicalment trencadors, enfocats sobretot a resoldre necessitats de rapidesa i frescor que solen tenir els usuaris. És per això que Vostè no és aquí aposta per oferir una proposta diferent a l’habitual: els episodis de 25 minuts són publicats per parts trossejades, dividides entre quatre personatges que hi apareixen. Les càpsules seran penjades a la xarxa durant la setmana, i s’englobaran dins una temàtica concreta que donarà cohesió a tot l’episodi.

La iniciativa sorgeix d’un grup de joves gironins que formen la productora Les Meilleurs, guanyadora l’any 2003 del concurs de curtmetratges ‘Metropo’l-his 2013’ amb Rebel·lió subtil, i que ara enceten una nova etapa en el format de les websèries. El crowdfunding de Verkami i una subvenció de l’Ajuntament de Girona han permès sufragar els costos, i la campanya de promoció “No els matis, salvem els personatges”, ha comptat amb el suport d’actors coneguts com Queco Novell, Toni Albà, Mireia Portas, Cesc Casanovas, David Verdaguer, Lluís Villanueva, Alain Hernándezi Betsy Túrnez, a més del director teatral Marc Crehuet.

Us deixem amb el tràiler: