Vols practicar la nova ortografia?

23.03.2017

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha creat un conjunt de dictats en línia que tenen com a objectiu treballar les noves normes d’ortografia que ha aprovat l’IEC aquesta tardor passada. Així mateix, també ha posat a disposició l’eina Optimot/Nova gramàtica i ortografia, una pàgina en què es recullen les fitxes principals del cercador Optimot sobre la reforma ortogràfica.

Una màquina d’escriure antiga | Foto: Pixabay

Els dictats, que es poden trobar a en aquesta pàgina web, estan distribuïts segons quatre nivells, elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2), els tres últims dels quals estan dedicats específicament a les novetats ortogràfiques. També compta amb una pestanya en què es resumeixen els canvis ortogràfics principals. Segons la DGPL, el recurs ha tingut molt bona acollida, ja que, des de la seva posada en marxa fins ara, ha rebut 300.000 visites. Totes les novetats ortogràfiques s’aniran reflectint a la resta d’exercicis de la pàgina.

Pel que fa a l’eina Optimot, es tracta d’una selecció de continguts del cercador en què es donen a conèixer les novetats normatives. Ja s’hi poden consultar les novetats ortogràfiques i, a mesures que s’actualitzin els continguts del cercador, s’hi aniran recollint la resta de canvis normatius.