Vols participar a l’Eurosonic?

3.07.2017

L’Eurosonic Noorderslag, un dels festivals més influents d’Europa i una de les trobades professionals de música indie i pop-rock més importants del vell continent, ha obert el període de presentació de propostes per a la realització de showcases en la propera edició, que tindrà lloc a Groningen (Països Baixos) del 17 al 20 de gener del 2018. Els artistes poden presentar-s’hi fins l’1 de setembre del 2017.

Txarango | Havas Media

Obert tant al públic general com als professionals del sector, l’Eurosonic és alhora un festival i un mercat on es mostren les darreres tendències musicals i es presenten els artistes europeus emergents. La fira holandesa aplega cada any centenars de professionals (mànagers, bookers, programadors, artistes, etc.) en el que ha esdevingut un centre d’intercanvi i networking de primer nivell per al sector.

Les bandes seleccionades formaran part també del programa ETEP (European Talent Exchange Programme), una iniciativa amb suport de la Unió Europea que té com a objectiu facilitar la contractació dels grups europeus entre el centenar de festivals que formen part de la xarxa ETEP arreu del continent. Actualment hi participen més de 100 festivals de 44 països, entre els quals el Mercat de Música Viva de Vic, el Primavera Sound i el festival VIDA.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través de la seva marca d’internacionalització de les empreses culturals i creatives, Catalan Arts, és soci del programa ETEP i oferirà ajut al desplaçament als grups catalans que siguin seleccionats per actuar dins del marc de l’Eurosonic Noorderslag.

Des de l’edició del 2012, han actuat a l’Eurosonic participant al programa ETEP amb el suport de l’ICEC un total de 24 grups catalans. A la darrera edició van ser seleccionats per actuar a l’Eurosonic Beach Beach, Bearoid, Olde Gods i Txarango, i formen part del programa European Talent Exchange Programme (ETEP) que facilita la seva contractació als festivals de música europeus durant tot el 2017.

Beach Beach | Havas Media

 

La participació catalana al programa europeu ETEP

Amb l’objectiu de donar suport i promocionar internacionalment els artistes de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) forma part del programa ETEP com a soci des del 2011 i dóna suport des del 2012 als grups catalans que són seleccionats anualment.

La participació de l’ICEC s’emmarca en la política de suport a la internacionalització que duu a terme el Departament de Cultura per impulsar la música catalana i la internacionalització de les empreses d’aquest àmbit. Amb aquest objectiu, el Departament de Cultura participa a programes professionals com ETEP, a xarxes internacionals com EMEE (European Music Export Exchange Network) i assisteix regularment a les grans cites professionals del sector de la música, com Babel Med (Marsella), Womex (Katowice 2017), Classical Next (Rotterdam 2017), entre d’altres.

Des de l’edició del 2012, un total de 24 grups catalans han actuat a l’Eurosonic participant al programa ETEP amb el suport de l’ICEC:

2012 – MujeresMuchachito Bombo InfiernoThe Suicide of Western CultureZa!
2013 – Evripidis and his TragediesThe ExcitementsZa!
2014 – Bongo BotrakoHeadbirdsLa PegatinaSeward
2015 – Joana SerratLa Sra TomasaMaika Makovski, MournOso Leone
2016 – beGunCaboSanRoqueNúria GrahamOcellotSvper
2017 – Beach BeachBearoidOlde GodsTxarango

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb internacional.icec@gencat.cat o accedir directament a la convocatòria de l’Eurosonic.