Vol-Ras ens diu adéu

8.12.2015

La companyia de teatre gestual Vol-Ras es retira dels escenaris després de 35 anys. I ho fa amb dues úniques actuacions al Teatre Poliorama, Da Capo, que es podran veure el 14 i 15 de desembre.

Vol-ras s'acomiada dels escenaris al Teatre Poliorama

Vol-ras s’acomiada dels escenaris al Teatre Poliorama

La companyia va néixer a Barcelona l’any 1980 i ràpidament es va consolidar com una de les companyies pioneres a l’estat espanyol en teatre gestual. La precisió tècnica en els moviments, la varietat de recursos humorístics i una posada en escena detallada els ha servit per crear un estil propi i han aconseguit convertir-se en referent en el teatre gestual i d’humor.

Així, doncs, l’objectiu de la companyia, dirigida per Joan Segalés i Joan Faneca, ha estat, sempre, obrir nous camins al teatre amb cada nou espectacle, així com sorprendre el públic amb idees innovadores i nous tractaments, creacions úniques i originals i molt d’humor. A partir dels malabarismes, les acrobàcies, els instruments musicals, els trucs de màgia, els monocicles, la pirotècnia, el llenguatge, el silenci i la música han sabut crear espectacles que han jugat sempre amb situacions i personatges recognoscibles pel públic i que han tingut com a punt de partida la realitat del món que ens envolta.

Durant els seus anys de presència als escenaris, Vol-Ras ha estrenat 19 espectacles i més d’un milió d’espectadors han assistit a les més de 3.400 funcions que s’han representat a diferents països. Per dur a terme tota aquesta feina, ha comptat amb la col·laboració de sis directors i una dotzena d’actors i actrius, en funció de les necessitats dels espectacles.

Tanmateix la companyia ha decidit posar punt i final a la seva trajectòria i acomiadar-se dels espectadors amb un últim espectacle. Els motius que els han empès han estat, bàsicament, la manca de suport institucional i la caiguda de la contractació.