VOC: la mostra del talent català 2.0

14.11.2017

Un any més arrenca el VOC (Versió Original en Català), una iniciativa impulsada per Òmnium Cultural amb l’objectiu de potenciar la producció audiovisual en català a través d’uns premis i una mostra de curtmetratges, websèries i micrometratges que s’hagin rodat en català.

Fotograma de L’últim viatge

La mostra s’inaugurarà el proper dijous 16 de novembre als Cinemes Texas de Barcelona i no s’aturarà: voltarà durant deu dies arreu de Catalunya. De manera simultània, del 16 al 26 de novembre, el públic de 27 ciutats d’arreu de Catalunya podrà veure i votar els curtmetratges que participen a la Mostra.

En els darrers anys han brotat un munt de formats audiovisuals nous que han conquerit les nostres pantalles. El setè art ha abandonat la gran pantalla i Netflix, Filmin o Youtube s’han convertit en els nous cinemes, dilapidant tota lògica audiovisual i cinematogràfica entesa en termes tradicionals. El cinema 2.0. I el VOC respon a les necessitats d’aquesta nova realitat audiovisual que ens envolta, oferint-nos una mirada crítica als nous formats que fomenta projectes de qualitat. A més a més, el VOC fomenta l’oferta audiovisual en català, sigui en versió original, subtitulada o doblada, i així, de retruc potencia la creació nous públics.

Aquesta tardor, les sales de cinema, teatres i ateneus d’arreu de Catalunya s’ompliran de curtmetratges i websèries i vídeoblogs. El VOC posa a l’abast el talent audiovisual català: per tan sols 2 euros podreu gaudir dels continguts de la selecció oficial de la mostra. De les 342 obres presentades per optar als premis, se’n projectaran un total de 12, repartits en dues categories: 9 a la categoria de curtmertatges i 3 a la de websèries i vídeoblogs. 

Aquells qui passin per les 31 sales de cinema escapades per Catalunya aquesta tardor podran, també, convertir-se en jurat de la mostra. A més a més dels premis atorgats per un jurat format per Ramon Térmens, Gina Tost, Carol López, Jaume Martí, Alba Cros Judith Colell, hi haurà un premi popular per a cada una de les categories, que recaurà en mans del públic. En el transcurs de la Mostra es podrà votar el millor curtmetratge i en la categoria de les websèries i videoblogs es podrà fer a través del web del VOC.

I el resultat dels premis es donarà a conèixer el proper dijous 1 de desembre en una festa a la Sala Luz de Gas de Barcelona i inclouen diverses dotacions econòmiques de fins a 4.000 euros.