Víctor Obiols apadrinarà La Festa de l’Ametller Florit

6.02.2015

El segon diumenge de febrer se celebra La Festa de l’Ametller Florit, que homenatja el poeta Joan Maragall. La tomba del poeta està acompanyada d’un formós ametller que els seus admiradors van plantar l’any 1924.

Cementiri de Sant Gervasi, el dia de l'Ametller florit

Cementiri de Sant Gervasi, el dia de l’Ametller florit.

El cementiri de Sant Gervasi acollirà -com cada any- una lectura de poemes de l’autor aquest el dia 8 de febrer a les 12 del migdia. La Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Associació Família de Joan Maragall i Clara Noble organitzen aquest recital.

Víctor Obiols apadrinarà la festa llegint un poema inèdit dedicat a l’ametller i, a continuació, els assistents llegiran una selecció de la lírica maragalliana. Hi participarà el Cor Infantil L’Arc de l’Escola de Música Municipal Can Ponsic de Barcelona, dirigit per Ester Bonal i Àngels Balagueró, que interpretarà cançons amb textos del poeta: L’ametller (amb música de Josep Ollé), Sol solet (musicada pel mateix compositor), La ginesta (arranjada amb el cànon tradicional alemany) i Cantem l’entrada del templs clar  (amb música de Santi Riera).