Vicent Sanchis, premi Carles Rahola amb un assaig sobre ‘Nosaltres, els valencians’

28.09.2012

Cinquanta anys després és una revisió del denominat “cas valencià” quan es compleixen exactament cinquanta anys de la publicació de Nosaltres, els valencians, el llibre de Joan Fuster que va commocionar el País Valencià del seu temps.

Vicent Sanchis | Foto de Ruth Marigot

 

 

Cinquanta anys després és un assaig dirigit a catalans i a valencians. Als catalans perquè deixin de preguntar-se per què els valencians no són com ells i són com són. Als valencians perquè mirin de trobar els camins que els allunyin d’una de les etapes més negres de la seva història col·lectiva. Cinquanta anys després repassa la història dels valencians des del segle XVI fins ara i intenta explicar les claus d’un recorregut històric difícil, que, malgrat tot, no ha culminat amb la seva dissolució com a poble. Una dissolució que encara es pot evitar, però no de la manera que va proposar Joan Fuster.

Vicent Sanchis (València 1961) és professor de la Facultat Blanquerna de Periodisme. Ha estat director de les revistes El Temps i Setze i dels diaris El Observador” i Avui, aquest darrer durant dotze anys. Ha estat guionista i director de diversos programes per a Televisió de Catalunya i ha dirigit també el canal BarçaTV. Actualment col·labora al diari El Punt-Avui, és president del consell de redacció del mateix diari, director general de la revista El Temps i vicepresident d’Òmnium Cultural. Va guanyar el premi Joan Fuster d’Assaig amb el llibre Franco contra Flash Gordon.

 

 

Etiquetes: