Vicens Martín Grup interpreta Carner al Tast de Jazz

24.08.2016

El jazz heterogeni de Vicens Martín Grup sonarà dissabte al cicle Tast de Jazz de Mataró.  El concert tindrà lloc a la Vil·la Romana de Torre Llauder a les 21h i els espectadors hi podran sentir “Fruits saborosos”, una selecció de poemes de Carner musicats per Vicens Martín.

Foto: Vicens Martín i Gemma Abrié durant un concert de "Fruits saborosos" | Foto: Vicens Martín Music, vicensmartinmusic.com/

Foto: Vicens Martín i Gemma Abrié durant un concert de “Fruits saborosos” | Foto: Vicens Martín Music, vicensmartinmusic.com/

Vicens Martín és l’ànima del grup de jazz que duu el seu nom. Junt amb ell hi toquen els músics Gemma Abrié, a la veu i els coros; Alejandro Di Costanzo, al piano; Ramón Ángel Rey, a la bateria i percussions; i Miquel Àngel Cordero, al contrabaix. Tots plegats seran a Mataró aquest dissabte 27 a la tarda per participar en la cinquena edició del festival Tast de Jazz.

El concert, titulat com el seu disc Fruits saborosos, versarà sobre una selecció de poemes de Carner que Vicens Martín ha musicat. Segons explica el grup,  Martín “ha fet seves les paraules del poeta per a convertir-les en cançons, sense que els versos perdin l’aroma mediterrani que contenen i que sempre ha acompanyat la música de Martín”.

Tast de Jazz defineix la música de Vicens Martín Grup com un  “jazz heterogeni i magnètic que desprèn alhora aromes mediterrànies i sonoritats flamenques i balcàniques”. La seva música de fusió va ser guardonada fa un parell d’any amb el Premi Enderrock a la millor proposta i directe de jazz. La formació ha tret a la llum dos CDs, Suite Urbana i Records, però a Mataró interpretarà Fruits Saborosos.

Fruits Saborosos és un recull de 18 poemes de Josep Carner relacionats amb algun fruit. Mitjançant les metàfores de la fruita, el poeta ens parla de la infantesa, la maduresa, la vellesa, la joventut i totes les emocions que acompanyen les etapes de la vida. El 2014, Vicens Martín va decidir musicar aquesta obra.

Al Tast de Jazz de Mataró, els assistents podran gaudir de la veu de Gemma Abrié, “versàtil i carismàtica amb un gran coneixement de llenguatges tan diversos com són el jazz més tradicional, el funk o la cançó d’autor catalana”, segons explica el grup. Tot plegat anirà acompanyat d’un petit tast gastronòmic de vins, cerveses artesanes i formatges de la zona.