Veus paral·leles arriba a la 15a edició: del Vístula al Segre

29.06.2017

Aquest divendres comença la 15a edició de Veus paral·leles amb el nom Del Vístula al Segre, un cicle que organitza la Institució de les Lletres Catalanes des de l’any 2003, en el qual sis poetes, tres de fora les terres de parla catalana i tres de l’àmbit lingüístic català, reciten la seva poesia en la seva llengua en un joc de veus paral·leles.

Teresa Colom | Foto de Carles Domènec.

Els poetes convidats enguany són Ryszard Krynicki (1943, Àustria), Isabel Robles Gómez (Alhambra, Ciudad Real, 1948), Teresa Colom (La Seu d’Urgell, 1973), Bianka Rolando (1979, Poznań, Polònia), Damià Rotger Miró (Menorca, 1981) i Jakub Kornhauser (1984, Cracòvia). A partir d’un guió, una actriu enllaça les obres poètiques. És una activitat d’intercanvi que connecta la literatura catalana amb altres literatures europees.

Durant la primera quinzena de juliol hi ha programats 8 recitals. El primer, aquest divendres 30 de juny (21h) a la Plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany a Andorra. El segon, dissabte 1 de juliol (21h) al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, i el tercer, diumenge 2 de juliol (21h) al Claustre Sant Pau del Centre Tarraconense el Seminari de Tarragona.

La resta d’espectacles tindran, respectivament, dilluns 3 de juliol (20:30h) al Centre Octubre de Cultura Contemporània de València, dimecres 5 de juliol (19h) a la Llibreria Quars de Palma, divendres 7 de juliol (21h) a la Fundació ACA de Búger i dissabte 8 de juliol (20h) a l’Espai Betúlia de Badalona. La cloenda es farà el diumenge 9 de juliol (21h) a El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Les traduccions dels textos són de Xavier Farré i Jerzy Slawomirski, el guió i direcció d’Albert Mestres i l’actriu participant en els recitals és Mireia Chalamanch.

Més informació sobre els poetes i el festival en aquest enllaç.

Etiquetes: