Vespres en dansa a La Pedrera

18.10.2017

Aquesta setmana es dona el tret de sortida al cicle Dansa Ara, que presentarà diferents espectacles durant cinc dijous consecutius, a les 20h del vespre a La Pedrera. En col·laboració amb la Fira de Tàrrega i Graner, la Fundació Catalunya La Pedrera impulsa aquesta nova edició amb la finalitat de promocionar nous creadors i, alhora, acollir també grans coreògrafs coneguts per tal de generar noves sinergies creatives.

La peça Conseqüències, de Cia. Moveo

Creacions úniques, estrenes absolutes i propostes que han estat adaptades per l’ocasió, ompliraran diferents espais d’aquest emblema modernista, amb un format de proximitat vers el públic que vol contribuir a la divulgació de la creació contemporània del país.

La primera sessió serà el dijous 19 d’octubre, a càrrec de la companyia de dansa La Veronal, que versionarà diferents coreografies de Vorònia perquè interactuïn amb l’obra exposada de Joan Ponç. Una ocasió ideal perquè el públic pugui recórrer l’exposició.

Després d’aquesta arrencada, el ritme no decau, tot el contrari, perquè la companyia Moveo presentarà el 26 d’octubre un programa doble en espais diferents: la dansa física de Conseqüències al Pati de La Pedrera i el diàleg croporal i musical entre ballarina i pianista de ¿Dónde estor cuando soy dos?.

El tercer dijous, 2 de novembre, Patricia Habchy portarà l’estrena absoluta de The meeting-point, una coreografia creada en residència a la Fira de Tàrrega i apta per a públic cec, que investiga les relaciones entre la informació visual i la sensorial.

Al lloc, inespecífic de Cesc Gelabert

El puzzle creatiu va prenent forma i el 16 de novembre Cesc Gelabert presenta una adaptació d’ Al lloc, inespecífic, especialment versionda per ser representada al subsol restaurat de La Pedrera, que connecta amb l’arrel i origen d’aquesta creció única.

Finalment, el cicle clou el 23 de novembre amb Apel·lació a la pedrera, on la ballarina i performer Sonia Gómez i el músic i també performer Pere Jou, recrearan un diàleg tendre i alhora divertit amb les escultures de Miquel Blay. Una peça que es podrà veure a diferents espais de l’edifici.

Amb tot, Dansa Ara ens ofereix un aparador d’artistes emergents que convertiran l’obra d’art gaudiniana en tota una experiència creativa; preservada, només, al vespre dels dijous d’una tardor que tot just ara comença.