Al Saló de l’Automòbil amb transport intel·ligent

28.11.2012

Barcelona acull aquest cap de setmana tres esdeveniments simultanis a la zona de Montjuïc. A banda del Saló de l’Automòbil, que convocarà una gran afluència de públic, s’hi celebra la Nit dels Museus al MNAC i al Caixaforum i els X-Games al Palau Sant Jordi.

 

Plaça d'Espanya

 

El Saló de l’Automòbil d’enguany torna a ser un aparador mundial on s’exhibiran les novetats del sector, especialment els avenços en l’enginyeria de motors híbrids i cotxes elèctrics. No són utopies de futur, sinó realitats que ja tenen una presència quotidiana a la nostra ciutat. Barcelona ja ha implementat algunes de les novetats que es presenten al Saló. Sense anar més lluny, el transport públic de Barcelona ja compta amb autobusos de motor híbrid i taxis que circulen amb motors de càrrega elèctrica.

Barcelona ha participat en la creació d’un City Protocol, un pla que proposa consensuar un estàndard mundial per mesurar el grau de sostenibilitat i capacitat de les àrees urbanes. Barcelona ha apostat decididament pel transport intel·ligent. En el marc del darrer Smart City Congress, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias va presentar l’smartbus, un nou bus biarticulat que diposa d’un motor híbrid i d’un sistema d’aprofitament d’energia en la frenada. Aquest nou smartbus comptarà amb xarxa wifi gratuïta i màquines de venda de títols a bord. Barcelona també és pionera en la intoducció de mobiliari urbà intel·ligent, com ara l’Smarquesina, una marquesina d’autobus que presenta com a gran novetat la pantalla digital, que dóna informació amb consulta interactiva. A banda d’això, Barcelona ja disposa de més de 250 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

 

La Guardia Urbana recomana el transport públic 

Davant la gran afluència de visitants a les diferents activitats que tenen per marc la muntanya de Montjuïc aquesta setmana la Guardia Urbana recomana “venir en transport públic com la millor manera de arribar” en paraules de l’intendent en cap Carles Reyner. Transports Metropolitans de Barcelona recomana que per accedir a Montjuïc es faci ús del metro (Línies 1 i 3) fins a Plaça d’Espanya o de qualsevol de les línies de bus que hi arriben, incloses les línies de la nova xarxa de bus (V7, H12 i H16). TMB amplia l’horari de metro i la freqüència de pas dels autobusos les nits de divendres i dissabte. Hi haurà serveis de busos llençadora des de la plaça d’Espanya fins a l’Anella Olímpica. Els usuaris de bicing disposaran de les quatre estacions disponibles per ancorar la bicicleta a Plaça d’Espanya.

Malgrat aquest consell, les persones que optin pel transport particular es trobaran amb restriccions de trànsit, ja que l’Avinguda de l’Estadi es tancarà al trànsit, fins i tot de les motos i sols es permetrà la circulació dels serveis de seguretat, els d’emergència i el transport públic, inclosos taxis. “Les persones que vinguin amb vehicle particular podran pujar pel carrer del Foc des del passeig de la Zona Franca. També s’habilitaran estacionaments a Fira2 i des d’allà sortiran busos llançadores fins a les zones on es desenvolupen les diferents activitats” explica Reyner.

 

Una nova xarxa de bus pel segle XXI

El model de ciutat compacta i mediterrània afavoreix el predomini del transport públic, el vianant i la bicicleta. Actualment la mobilitat sostenible ja representa un 81% dels desplaçaments interns.

La nova xarxa de bus ha de contribuir a absorbir les grans afluències en hores punta o en  els grans esdeveniments i facilitar la mobilitat de les persones seguint criteris de facilitat d’ús, eficàcia i gestió eficient dels recursos. Un cop se’n completi la implantació, els ciutadans disposaran d’una xarxa de bus més llegible que reduirà el temps d’espera i de viatge i que millorarà la connectivitat entre els diferents modes de transport, amb la qual cosa s’assolirà alhora un transport públic més atractiu i més sostenible.

Quan estigui totalment implementada, la nova xarxa de bus estarà formada per 28 línies d’altes prestacions, 17 de les quals seran verticals (mar-muntanya), 8 horitzontals (Llobregat-Besòs) i 3 més diagonals. A més, continuarà havent-hi la resta de línies urbanes i interurbanes convencionals, les línies de Bus del Barri i altres línies de proximitat.