Una gran biblioteca al Liceu

6.11.2015

Els artistes Raimon, Roger Mas, Gemma Humet i Albert Guinovart actuaran de forma altruista al concert solidari dimecres 11 de novembre al Liceu que clourà L’Any de les Biblioteques. Les entrades estan ja a la venda a un peu únic de 15 euros, que es destinarà a la compra de llibres per a les biblioteques del país. Núvol en sorteja 10 entrades dobles.

Roger Mas | © David Ruano

Roger Mas | © David Ruano

Agafeu un amant de la cultura i digueu-l’hi: per comprar llibres per les biblioteques que estimes, pots anar a un concert al Liceu. Li agradarà, la idea? Doncs aquesta és la proposta que tindrà lloc el dia 11 de novembre a les 20h per cloure l’Any de les Biblioteques. L’esdeveniment, conduït per l’escriptor Màrius Serra, barrejarà literatura i música; lletres i notes. Hi actuaran els artistes Raimon, Roger Mas, Gemma Humet i Albert Guinovart; i comptarà també amb la col·laboració del director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Alberti, que hi farà una lectura literària. La intervenció de tots ells és totalment altruista. L’important recaptat amb la venda d’entrades serà destinat a la compra de llibres per a les biblioteques del país.

Aquesta és una aposta arriscada tirada endavant amb l’indiscutible entusiasme de Carme Fenoll, directora del Servei de Biblioteques de la Generalitat. Però per què es fa honor a aquestes institucions de les lletres justament enguany? La Generalitat de Catalunya va aprovar declarar l’any 2015 com a L’Any de les Biblioteques coincidint amb  el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya. Es tracta d’un dels projectes més emblemàtics de la Mancomunitat, que expressa un dels signes d’identitat de Catalunya: la consideració de la cultura com un element clau per al desenvolupament del país.

El Màrius Serra ha anticipat a Núvol com serà la cerimònia: ha escollit diversos llibres que anirà relacionant amb les cançons dels artistes convidats. El Liceu es transformarà en una gran biblioteca. Proposem un tast del que serà aquest acte de clausura de L’Any de les Biblioteques.

Raimon i Espriu, “He mirat aquesta terra”

A l’esclatar la Guerra Civil Espanyola, Salvador Espriu va seguir escrivint en català. L’any 1946 publica el seu primer llibre de poesia: El Cementiri de Sinera. Màrius Serra partirà del Llibre de Sinera, d’Edicions 62, que parla sobre Salvador Espriu, per contextualitzar una de les cançons que cantarà Raimon: “He mirat aquesta terra”.

 

Gemma Humet i Federico García Lorca, “Gacela del amor desesperado”

“Ni la noche ni el día quieren venir / para que por ti muera / y tú mueras por mí”, acaba el poema Gacela del amor desesperado que escrigué Federico García Lorca i que cantarà Gemma Humet a l’acte que posarà punt i final a l’Any de les Biblioteques. Aprofitant aquesta cançó, Màrius Serra parlarà del poemari Diván del Tamarit, de Federico García Lorca (RBA).

 

Albert Guinovart i Enric Granados, “Valsos poètics”

Albert Guinovart, compositor i pianista, tocarà al concert solidari al Liceu els seus Valsos poètics. Els va estrenar el 2011 i estan dedicats al compositor Enric Granados. Màrius Serra lligarà aquesta obra amb el llibre El rossinyol abatut. Enric Granados, una vida apassionada, de John W. Milton (Pagès Editors), que desgrana l’època de Granados i fa una biografia íntima del compositor.

 

Roger Mas i Francesc Pujols, “Males Herbes”

Roger Mas presenta enguany el disc “Irredempt”. Màrius Serra confessa que encara no té clar quin llibre relacionar-hi: “com que és pujolsià”, diu, “segur que la novetat que acaba de treure Males Herbes funciona”. Es refereix a Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, de Sebastià Roig i Toni Benages.

 

Les entrades ja es poden adquirir a les taquilles del Teatre i a través del web de liceubarcelona.cat a: https://www.koobin.com/liceu/2015anydelesbiblioteques

Per entrar al sorteig de 10 entrades dobles de Núvol, podeu enviar un correu a info@nuvol.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Escric per a pregar al diari Núvol si en vol tenir l’amabilitat d’inclore’m com a persona dins del sorteig que en fareu per a poder asistir a la representació al Liceo. S’acomiada de vosaltres amb una amable i cordial salutació.

    Ramona Ibarra i Solà