Una FiraTàrrega amb accent mexicà

28.06.2013

Mèxic és el país convidat de la FiraTàrrega 2013. D’entre les 26 estrenes que s’inclouen dins la programació oficial, destaquen les que provenen de  les noves produccions de companyies insígnia del teatre mexicà actual com Teatro Línea de Sombra o Teatro de Ciertos Habitantes es podran veure per primera vegada a Tàrrega

 

Entre tu i jo, espectacle de Mar Gómez

 

La Fira de teatre al carrer de Tàrrega tornarà a emplenar els carrers de circ, teatre, dansa, performances i noves dramtúrgies del 5 al 8 de setembre, programant espectacles de 77 companyies. L’espectacle Transforma-T de la companyia Nats Nus, dirigida pel coreògraf Toni Mira, serà qui obrirà el menú escènic que durarà 4 dies. Cal destacar les propostes que sorgeixen del Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega 2013, entre les quals destaquen els espectacles d’Insectotròpics, Joan Català, Macarena Recuerda Shepherd, Esteve Soler, Ponten Pie i els italians Ondadurto Teatro. En l’edició d’enguany hi participaran també  els xilens Teatro del Niño Proletario, els balears Res de res o els andalusos Trasto Teatro, I les propostes de sala de Sol Picó, el clown Leandre, els valencians PanicMap, Psirc o Jorge Albuerne que tindran també un pes específic indiscutible dins la programació

Els objectius de FiraTàrrega són descobrir al públic totes les possibilitats espectaculars de l’espai públic i convertir Tàrrega en motor d’activitat artística en l’àmbit europeu. Per aconseguir-ho, s’ha dissenyat una programació basada en la novetat, la riquesa de continguts i escriptures, la vocació internacional i la connexió directa amb l’actualitat. En aquest sentit, cal destacar que FiraTàrrega ha estrenat avui mateix nou web i que enguany reforça la seva presència a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram i Youtube). La Fira promociona, un any més, als futurs creadors a través dels Workshops FiraTàrrega, que compten amb la participació d’alumnes de programes de formació en Arts de Carrer i que oferiran el resultat dels treballs realitzats amb els directors Paul Long i Ignacio Achurra, entre d’altres.

78 són els espectacles que es podran veure durant els quatre dies de Fira, a càrrec de 77 companyies que procedents de Catalunya (57%), la resta de l’Estat espanyol (22%) i de països d’arreu del món (21%): Mèxic, Colòmbia, Xile, Regne Unit, França, Bèlgica i Itàlia. Dins la programació s’hi inclou l’espectacle inaugural, els que formen part de la secció oficial, els de la plataforma FiraTàrrega i els Workshops. Les propostes integrades dins el Programa empresa completen la programació de FiraTàrrega 2013.

Del total d’espectacles de la programació oficial, més de la meitat (un 52%) són estrenes absolutes. Pel que fa a gèneres, un 74% de les propostes d’enguany (37) es troben sota el paraigua de les Arts de Carrer (incloent espais no convencionals) i el 26% (13) són espectacles de teatre de sala (incloent espais a l’aire lliure). En general, la programació inclou propostes de teatre, circ, dansa, noves dramatúrgies, espectacles multidisciplinaris, performances, instal·lacions de carrer i musicals. Un 48% dels espectacles són gratuïts, mentre que un 26% són propostes de sala de pagament i un altre 26%, espectacles d’Arts de Carrer d’aforament restringit.

 

FiraTàrrega 2013 compta amb 78 propostes teatrals

Totes les propostes que es podran veure enguany són peces úniques que en la seva majoria estan estretament connectades, temàticament i formalment, als moments que vivim: per crítiques i compromeses; per innovadores o tecnològiques; per la seva voluntat d’arribar, essent molt personals, a públics globals. El projecte artístic de FiraTàrrega 2013 té una clara vocació democràtica, de connexió amb la ciutadania, per tal que ningú se’n quedi fora. Això explica, per exemple, que els preus d’enguany s’adaptin més que mai a la situació actual. Els diferents espectacles de FiraTàrrega 2013 valdran 5, 12 o 15 euros.