Una festa familiar per acomiadar el Sherpa Sonor

25.07.2018

A Núvol n’hem estat parlant molt, però ja arriba a la seva fi: el cicle Sherpa Sonor, que ens apropa a músiques d’arreu del món, s’acaba aquest divendres 27 de juliol. Qui protagonitzarà l’últim concert? Cordes del Món, que ens transportarà pels cinc continents.

La corda, protagonista de l’últim Sherpa Sonor | Foto: Arxiu

Una veu, un quartet de piano, un duduc -instrument musical de vent, una guitarra i un violí seran els encarregats de tancar el cicle Sherpa Sonor d’enguany. Però qui destacarà, d’entre tots aquests instruments? Les cordes. Una formació de cordes ens proposa un viatge musical pels cinc continents ple de saviesa antropològica.

Aquest divendres 27, els perfums, els colors, els balls, la gastronomia popular i les mil històries i llegendes de diversos pobles de tot el planeta es faran música al Museu Etnològic i de Cultures del Món. 

És una ocasió ideal per anar al concert amb canalla: aquesta darrera sessió del cicle inclou un concert familiar en què els més petits podran ballar al ritme de cançons que ens expliquen llegendes i contes d’indrets llunyans. A més, després del concert hi haurà un petit tast d’Aigua de Jamaica, una beguda feta amb hibisc que és típica de Mèxic, el Carib, l’Àfrica i l’Índia.

En total, el cicle ha acollit tretze concerts, dels quals set s’han fet a l’equipament del C/ Montcada,12, i sis més en les diverses Biblioteques que s’han afegit a la iniciativa. Els concerts han durat uns quaranta minuts i tots han tingut una presentació prèvia d’un expert en la cultura i la música de la zona de la que procedeix la música que s’ha interpretat.

El Sherpa Sonor s’acomiadarà de nosaltres aquest divendres amb una festa familiar, i a partir d’aquí, tocarà esperar l’edició de l’any que ve.