Una altra dansa a la Sala Hiroshima

21.10.2015

Us agrada la dansa? La Sala Hiroshima comença avui el cicle Una Altra Dansa, que programarà al llarg de la temporada espectacles que reinterpreten tradicions de la dansa des d’apostes creatives originals.

Yuko Kawamoto

Yuko Kawamoto

 

L’encarregada de donar el tret de sortida al cicle serà l’artista Yuko Kawamoto amb el seu espectacle de new butoh Forest Where Stardust PIKAru. “Aquesta peça va ser motivada per una història que vaig escoltar al 2011 a Tohoku, al nord del Japó, quan va esdevenir el terratrèmol i el tsunami. Els nens es reunien al voltant dels membres de les víctimes que anaven recopilant i anomenant “parts de la col·lecció” explica Kawamoto. La ballarina i coreògrafa no es va poder treure aquesta història del cap i va decidir crear aquesta peça “com si comencés del no-res”. Kawamoto és la directora de la companyia Shinonome Butoh, a Tòquio, i el seu estil ha estit descrit com enèrgic i potent.

L’endemà ocuparà l’escenari de la Hiroshima El aprendizaje, un espectacle creat per Roberto Romei i Juan Carlos Lérida que combina flamenc i electrònica creat a partir del conte de J.L Lagarce: un home es desperta, a poc a poc torna a la consciència, sent que avui comença la vida.

El projecte neix de la trobada de tres artistes,- Juan Carlos Lérida, Roberto Romei i Sils (Jordi Collet)-, tres tècniques i sensibilitats diferents que ens descobriran un nou punt de vista sobre la dansa, el teatre i el flamenc. “Retrobar-se des d’una memòria llunyana, lluitar per redescobrir el que s’havia convertit en simple costum, abandonar el que ja no serveix, aprofitar el que sabem i crear alguna cosa nou. Aprendre, desaprendre, reaprendre, per poder així arribar a ser homes més lliures i més feliços” expliquen. L’espectacle es podrà veure fins el 24 d’octubre.

Podeu consultar la resta de la programació aquí.