Una acció escènica entre Barcelona i la Gran Bretanya

9.04.2015

Ultraorbism, la nova creació de Marcel·lí Antúnez s’estrena aquest vespre al Claustre de l’Arts Santa Mònica. L’espectacle, basat en els llibres Històries Verídiques de Llucià de Samòsata, és una acció escènica que combina dibuix, performance, dansa contemporània i música en directe. L’entrada és lliure i hi haurà debat #postfunció.

Ultraorbism © Carles Rodríguez

Ultraorbism © Carles Rodríguez

L’espectacle, que es defineix com a interactiva distribuïda ja que té lloc a dos espais connectats a la xarxa (Barcelona i la Gran Bretanya), narra un viatge impossible en què tot és inventat, amb referències a la mitologia i la literatura de l’època. La història, una interpretació lineal del primer dels dos llibres Històries Verídiques, s’explica a partir de la sobreposició de diversos plans d’imatge, alguns produïts de manera dinàmica durant la performance i altres provinents del banc d’imatges: la seva suma conforma el relat iconogràfic. “La pantalla principal funciona com a lloc central del relat i allà es mostren les conseqüències dels distints processos interactius realitzats pels actuants d’ambdues seus; a la pantalla xica es mostren els detalls d’aquestes interaccions, cosa que explica al públic com es produeix la interactivitat” explica Antúnez.

L’acció s’inscriu en el projecte europeu SPECIFI, que promou l’ús de les infraestructures d’Internet amb l’objectiu de posar en valor els patrimonis culturals i creatius de les Smart Cities, i en l’àmbit de recerca del projecte RICHES finançat per la Comissió Europea. També compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT. A més, compta amb la participació del músic italià Andrea Valle, la companyia anglesa Cheap Date Dance, l’actor Ciaran Clarke i els equips en xarxa a Barcelona i Falmouth. L’esdeveniment es podrà seguir també en directe a través del següent enllaç.