Un viatge lúdic amb la llengua catalana

10.05.2014

El Departament de Cultura de la Generalitat ha engegat “300 fets de llengua”, una iniciativa de caire lúdic per difondre i fer conèixer la història de la llengua catalana. La campanya es presenta sota cinc formats diferents: un concurs participatiu, un joc de taula, un relat a les xarxes socials i als mitjans de comunicació i l’edició d’un vídeo i d’un llibre. 

Aula d'acollida

Per a l’ocasió, la Direcció General de Política Lingüística crearà una pàgina web pròpia per aquests “300 fets de llengua”, on s’hi podran trobar els fets més rellevants de tota la història de la llengua, dels quals es farà difusió a través de les xarxes socials.

El concurs “300 fets de llengua”, que es va inaugurar la setmana passada a les aules del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), s’adreça a alumnes que estiguin estudiant cursos de català. D’aquí, en sortiran unes parelles de finalistes, que competiran a la final. L’acte final del concurs, que anirà a càrrec dels creadors del joc, l’escriptor Màrius Serra i el dissenyador de jocs Oriol Comas, es celebrarà el 13 de juny i allà es presentarà el joc de taula “300 fets de llengua”.

El joc de taula està compost per 300 naips rodons sobre fets de llengua. Es repartirà entre els participants i els usuaris de mitjans de comunicació i xarxes socials més actius.

Els “300 fets de llengua” es recolliran en un llibre digital. Aquest llibre es podrà utilitzar com a material didàctic complementari tant per als centres de normalització lingüística com per als instituts que en vulguin fer ús.

Amb aquest projecte, la ludolingüística es posa al servei de l’ensenyament. Aprendre jugant pot esdevenir tot un repte. Estigueu atents a qualsevol de les xarxes que sovintegeu! Si voleu més informació, podeu clicar en aquest enllaç.