Un tast de jazz a Torre Llauder

14.08.2015

Jazz i vi en un entorn incomparable. És el que ofereix el festival Tast de Jazz, que tindrà lloc del 27 al 30 d’agost a Torre Llauder, un dels jaciments romans més destacats de Catalunya. El certamen acollirà músics de la talla d’Eva Fernández, Kirk Lightsey Trio & Jesse Davis o Txell Sust entre altres. Quatre dies per gaudir dels millors músics del panorama jazzístic actual en un espai immillorable en el qual també es podrà sopar i prendre una copa.

Jimmy Mcgriff Tribute

La Jimmy McGriff Tribute

Els encarregats de donar el tret de sortida al festival serà la Jazz Maresme Street Band que oferirà, al més pur estil Nova Orleans, una cercavila musical davant de l’Ajuntament de Mataró. El concert tindrà lloc el proper dissabte 22 d’agost i serà una mena de preludi del certamen. El recital inaugural, que se celebrarà el 27 d’agost a la vil·la romana, serà el tribut de Víctor Puertas Octet a Jimmy McGriff; un músic que va treballar amb el mestre Ray Charles i va composar autèntics clàssics del gènere.

L’endemà, 28 d’agost, serà el torn d’Eva Fernàndez i David Pastor Group, un quintet de jazz liderats per la saxofonista i cantant Eva Fernàndez; una jove promesa del gènere que, a pesar de la seva joventut, està considerada una de les veus femenines més destacades del país. Fernàndez ha actuat amb grans figures com Ignasi Terraza, Bobby Gordon, Jesse Davis, Carles Benavent o Llibert Fortuny, entre d’altres.

Finalment, el festival abaixarà el teló amb un doble concert. Els primers a tocar seran un grup format per destacats noms de l’escena jazzística internacional: el trio del pianista d’elit Kirk Lightsey i Jesse Davis, una jove promesa del jazz a Nova Orleans. Tancaran el Tast de Jazz el grup Ladies del Jazz, encapçalat per tres de les millors veus del país: Txell Sust, Gemma Abrié i Marian Barahona. A més, el festival tindrà, per primera vegada, un petit off protagonitzat per una formació no professional: la Ohio Big Band, formada pels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’El Carreró.

Tast de Jazz va néixer ara fa quatre anys, l’any 2012, coincidint amb la celebració del 50è aniversari del descobriment de la vil·la romana per part de Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors l’any 1961 i que assenyala una fita transcendent en la història de l’arqueologia mataronina i catalana del segle XX.

Podeu comprar les vostres entrades i abonaments clicant aquí.

Etiquetes: