Un ‘escape-room’ per a Manuel de Pedrolo

11.10.2018

Manuel de Pedrolo ja té un escape-room. Els creadors són els alumnes de l’Institut Antoni Torroja, de Cervera, que s’han inspirat en la novel·la L’inspector fa tard per dissenyar un joc que ens mostri la faceta més negra de l’autor. Aquesta proposta forma part del festival literari “Cervera, Vila del Llibre 2018”, que té l’objectiu de convertir Cervera en una veritable booktown, el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre. L’edició d’enguany té Manuel de Pedrolo com a eix conductor coincidint amb del centenari del seu naixement.

Cervera, Vila del Llibre, 2016 | © Ester Roig

En aquesta festa literària, però, també hi ha lloc per altres autors. A més, estan programades més de 70 activitats literàries per a tots els públics, i un mercat de 40 editors independents i llibreters locals. Aquest mercat editorial tornarà a convertir el carrer Major de Cervera en una gran llibreria. També cal destacar les “Trobades Literàries” que tindran lloc a “Cervera, Vila del Llibre 2018”, on s’hi presentaran diverses propostes editorials.

El dissabte es podrà assistir a la presentació de Jo sóc aquell que va matar Franco (Editorial Proa), de Joan-Lluís Lluís i Pilarín Bayés presentarà Pilarín Bayés de Luna. La meva vida  (Editorial Bridge). A més, Rafel Nadal ens farà retornar a la Catalunya de postguerra amb La senyora Stendhal (Columna Edicions) en una conversa amb Vicenç Llorca, que ens descobrirà Aquell antic missatge de l’amor (Columna Ediciona). També hi serà Agustí Pons, parlant de Maria Aurèlia Capmany, l’època d’una dona.

Diumenge, la il·lustradora Roser Capdevila ens presentarà el seu llibre La nena que volia dibuixar (Angle Editorial), i Gemma Lienas la seva nova novel·la El fil invisible (Edicions 62). També hi haurà Alejandro Palomas, parlant del seu llibre Un amor (Columna Edicions), que va estar guardonat amb el Premi Nadal de Novel·la 2018, juntament amb Blanca Busquets i la seva novel·la La fugitiva (Editorial Proa). Per tancar les propostes, tindrà lloc la presentació d’Al mateix riu d’Heràclit, de Pep Coll (Editorial Proa).

A banda de totes aquestes novetats, també hi haurà la possibilitat de “Redescobrir Pedrolo” a mans d’experts com Joaquim Carbó o Alba Pijuan, que aprofundiran en els aspectes menys coneguts de l’escriptor segarrenc.

En aquesta gran festa literària també hi haurà lloc per la poesia i la música, amb iniciatives organitzades pels comerços del carrer Major el Conservatori de Música de Cervera i la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera. A més, també s’hi podrà trobar un espai de reflexió política. Amb el nom d’”Espai de la República”, diversos autors, com Bea Talegón o Jaume Barrull, faran una mirada constructiva i actual del país, amb taules de debat i una exposició dels darrers títols publicats al voltant de l’actualitat del procés, l’1-O i la República Catalana.