Un mes al MACBA

7.08.2014

Ha arribat l’agost i tots aquells que us quedeu a Barcelona podeu veure per un preu mòdic les sis exposicions temporals que presenta ara mateix el Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Una proposta irresistible.

Una vespre al MACBA

Del 6 al 19 d’agost, els assistents podran aprofitar la nova entrada vàlida per trenta dies i visitar les sis exposicions temporals que ofereix actualment el Museu. Núvol ha dedicat un article a cada una d’elles, i hi podreu accedir clicant als enllaços que us presentem més avall. L’entrada té un preu de 10€ i té una validesa de 30 dies. A més, permet accedir a les visites guiades diàries.

Una de les opcions és endinsar-se en els moviments culturals de ruptura dels anys setanta, vuitanta i noranta, a través de les obres de la Col·lecció MACBA recollides a la mostra L’herència immaterial, comissariada per Valentín Roma. També es podrà descobrir el cinema experimental amb el cineasta Eugeni Bonet a L’ull escolta; explorar la història i els paisatges del desert d’Atacama a Xile amb l’assaig fotogràfic de Xavier Ribas Nitrat; escoltar testimonis de conflictes bèl·lics a Colòmbia entrevistats per Javier Codesal a la instal·lació mural Los pies que faltan; conèixer les revolucionàries teories de l’arquitecte polonès Oskar Hansen a Forma oberta, i observar les diferents perspectives sobre la realitat de diversos artistes contemporanis a La realitat invocable, una exposició comissariada per Montse Badia.

Una altra de les opcions per gaudir de l’art contemporani aquest agost és la visita-taller que el mateix MACBA ofereix cada dimecres per examinar algunes peces de la seva col·lecció que s’escapen de les sales d’exposicions. Es podrà veure què passa quan un artista decideix crear una obra que surt a l’espai públic o s’exhibeix a les zones de trànsit del Museu; s’investigaran els materials amb què estan fetes aquestes obres i s’observaran les reaccions del públic davant de l’encontre inesperat amb una obra d’art. El taller, adreçat especialment a famílies amb nens de 5 a 12 anys, no requereix inscripció prèvia i té un preu de 3€.