Púlsar Fest: un laboratori d’art

12.06.2012

Al centre cultural Mutuo de Barcelona l’art està ben viu. Situat al carrer Julià Portet núm. 5, és un lloc cèntric, i no només per les seves coordenades, és epicentre de noves propostes artístiques de qualitat. I és un d’aquells espais on quan hi entres perceps l’art amb els cinc sentits. Exposicions, tallers, concerts, projeccions, espectacles,… una oferta polièdrica capaç de saciar les curiositats més ambicioses. El Mutuo és un centre autogestionat i també usa els cinc sentits per a buscar, descobrir i promocionar artistes. Una proposta underground d’agrair que dóna ales a nous talents.

 

Maldito Mutante actuant al Púlsar Fest

 

Aquests dies el centre celebra el Púlsar Fest, un festival de música electrònica, videoart i en definitiva, art interdisciplinària que s’explora a si mateixa. A més de concerts, projeccions o espectacles també s’hi fan conferències sobre innovació tecnològica aplicada a les disciplines audiovisuals. El Púlsar Fest durarà fins al 17 de juny i durant els seus primers dies ha demostrat tenir pols ferm i accelerat. Noves tendències i propostes sorprenents que evidencien el fort teixit artístic en aquesta matèria de Barcelona i part de l’estranger. Així, hem pogut conèixer el projecte U-Beat, on l’usuari pot crear música i vídeo amb el moviment del cos; o el divertit Timbreitor, un generador de melodies fabricat a partir de timbres domèstics. Dimecres va ser el torn de Maldito Mutante. La hibridació de l’home i el sintetitzador. Una proposta de tecno industrial on els instruments són sintetitzadors i les cançons són malware, i així com els virus informàtics s’encomanen convertint en qui escolta en un maleït mutant més.

El Púlsar Fest continua aquesta setmana al centre cultural Mutuo per oferir més propostes sorprenents relacionades amb la música i el videoart. Consulteu la seva programació i acosteu-vos fins a aquest laboratori, cèntric pel que fa a l’experimentació artística.