Un Gulliver Violinista

26.01.2016

El proper dissabte 30 de gener a les 12h, Symbiotic Duo presenta l’espectacle Un Gulliver Violinista a la sala d’actes del Centre Cívic La Sagrera, carrer Martí Molins, 29 de Barcelona.

Symbiotic Duo

Symbiotic Duo

Symbiotic Duo, format per Ariana Alcaide i Irantzu Zuasti (violins barrocs/guió/actuació teatral), amb la col·laboració de Marina Val Miró (disseny i vestuari) presenta un espectacle innovador, dinàmic i divertit per a tota la família, entorn dels Viatges de Gulliver de J. Swift, on la música barroca es fusiona amb l’actuació teatral, i dóna pas a la interacció amb el públic, eina imprescindible per a la comunicació.

El motor de la creació d’aquesta proposta sorgí del desig d’apropar als més petits la música del barroc interpretada amb instruments originals i amb criteris d’interpretació historicista. La Gulliver Suite, obra escrita per G.Ph.Telemann i inspirada en Els Viatges de Gulliver de Jonathan Swift, fou el primer esglaó de tot l’espectacle. Cada moviment d’aquesta obra està destinada a cada un dels capítols del llibre, il·lustrant amb la música, l’esperit de cada un dels viatges d’aquest intrèpid personatge. Paral·lelament, Symbiotic Duo ha construït l’espectacle amb música de J.M.Léclair, J.Vierdanck i algunes peces de B.Bártok per a ambientar atmosferes especials de l’obra.

Symbiotic Duo

Symbiotic Duo

Després d’una trajectòria professional purament musical i dins els àmbits d’auditoris i sales de concert arreu d’Europa i Amèrica, Ariana Alcaide va començar a introduir-se en el món de l’actuació teatral i la interacció amb el públic i va ser això pel qual van considerar que aquest era el format idoni per a transmetre la música a un públic infantil. La simbiosi entre la música en viu i l’actuació teatral és una combinació perfecta per a educar i instruir els més petits d’una manera creativa, amena i divertida. Són els futurs adults que podran apreciar i gaudir amb més coneixement del llenguatge musical i artístic.

De la mateixa manera, i tot i que l’espectacle és de recent creació, l’objectiu és compaginar aquesta vessant concertística amb l’educativa, portant la proposta a les escoles, apropant la música a la realitat diària dels nens i aglutinar aquestes dues perspectives, allunyades però totalment complementàries.

A més, el proper mes d’abril 2016 es presenta a L’Auditori Educa la proposta HÄNDEL and FRIENDS, de la qual Alcaide n’és la directora musical, juntament amb el Juan Pablo Mendiola, que n’és el directori escènic. Podeu trobar més informació aquí.

A Núvol recuperem una entrevista que, en ocasió del FeMAP, Aina Vega i Rofes va fer a Ariana Alcaide. La podeu llegir aquí.

Per a més informació sobre l’Ariana Alcaide, cliqueu aquí.