Un gran festival per als més petits

28.09.2017

Si fa un any, després d’haver celebrat el seu primer lustre, algú hagués dit als resposables del festival Petits Camaleons de Sant Cugat que l’edició del 2017 coincidira amb la data del referèndum, segur que no s’ho haurien cregut. Però resulta que sí, que l’esdevenidor és entremaliat, perepunyetes, intempestiu o com en volgueu dir, i aquest cap de setmana la música per als més petits sonarà, si tot va bé, al ritme del dret a decidir. Amb un cartell sensacional: Manel, Txarango, Blaumut, La iaia, Joan Miquel Oliver, Aires de Rumba i molts més, que faran les delícies dels infants i joves i les seves famílies.

Foto: Festival Petits Camaleons

Que la sisena edició del festival coincideixi amb un moment polític excepcional només és una coincidència i, naturalment, no ha de condicionar tota la feina que han fet els organitzadors durant aquests mesos. Al contrari. El seu director, Albert Puig, diu que en cap moment s’han plantejat anul·lar-lo precisament perquè el més encertat és “actuar amb total normalitat”. I més tenint en compte que els abonaments ja s’han exhaurit des de fa setmanes. El repte és superar la xifra de 7.000 espectadors de l’any passat. Independentment del referèndum, les circusmtàncies es presenten d’allò més favorables.

Primer, pels grups que passaran per Sant Cugat dissabte i diumenge: al costat dels consagrats Manel, Txarango, Blaumut i companyia, el festival també acollirà concerts de formacions amb projecció ascendent com Doctor Prats, La Bambula, Roba Estesa o La Puça Diatònica, i altres propostes musicals més heterodoxes com les de la magnífica Fundación Tony Manero, la Balkan Paradise Orchestra, Jorge da Rocha o Roleguita y Boquerón. A més, Petis Camaleons comptarà amb dos artistes de casa: Pavvla i Maio de Sal. En aquest enllaç podeu consultar la resta de grups i tota la programació.

Els Manel són un dels plats forts d’aquesta edició | Festival Petits Camaleons

El segon reclam és la seva idea de culturitzar més enllà de la música. “La idea és que els nens s’ho passin bé però també que aprenguin coses noves”, explica Puig. Aprendre en el sentit de descobrir: balls, cançons, estils musicals… L’any passat, per exemple, el Heavy per xics va ser tot un èxit, i tornaran a repetir l’experiència. En un entorn que sempre s’ha caracteritzat per la bona convivència i l’ambient familiar, el festival farà un èmfasi especial en la primera infànica (nens de zero a tres anys) i comptarà amb una gran infraestructura per dur-ho a terme.

I vet aquí el tercer reclam: les instal·lacions. Petits Camaleons es desenvoluparà en nou escenaris concentrats a l’àrea del Teatre-Auditori Sant Cugat i els seus voltants: el mateix teatre, les carpres Raluy i Arborètum, l’escola de música Victòria dels Àngels i el Conservatori de Sant Cugat. Aquest any, a més, s’estrenen dos nous espais: la Carpa Solidària, on les ONG’s que treballen amb infants podran mostrar la seva feina, i el Jardí dels Camaleons, on es programaran espectacles d’arts escèniques i música. Són les dues principals novetats d’aquesta sisena edició, en què no hi faltaran activitats paral·leles i variades: zona de signatures, rodes de premsa, exclusives per als més menuts, àrees comercials i de restauració (i food-trucks), concerts per a nadons, concurs de nous talents… i un espai per al descans, el Chill-Out Ikea Family.

Roba Estesa es determina amb un gènere propi: el folkcalentó | Festival Petits Camaleons

Per últim, el mateix Puig confessa que aquest “és el moment de la consolidació” del festival perquè “sigui un dels més importants del país“. I estan realment esperançats: “Ara hi ha cua per venir, tant de músics com d’espectadors”. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat, Carmela Fortuny, recorda que el festival “està creixent conjuntament amb les famílies” i que està plantejat com un “projecte de ciutat”, amb una “mirada solidària” que no seria possible sense la col·laboració d’Apropa Cultura i la Fundació la Caixa.

Aquest divendres, Manal farà un concert inaugural destinat al públic adult, que serà l’avantsala d’un cap de setmana que esperem viure com una festa de la música… i de la democràcia.

Trobareu més informació del festival fent clic aquí.

Etiquetes: