Un cor a les mines del FeMAP

7.07.2015

El Cor Infantil Amics de la Unió actuarà el dissabte dia 11 al Claustre de la Seu d’Urgell (aquest concert serà transmès en directe per Catalunya Música), i el diumenge 12 a l’església de Sant Esteve de Bagà. A més, el diumenge 12 al matí el cor també actuarà a les minies de petroli de Riutort (Guardiola de Berguedà). A part dels concert del FeMAP, aquest programa també es podrà gaudir en el marc dels concerts d’estiu de la Vall d’en Bas el divendres dia 10.

Cor Infantil Amics de la Unió

Cor Infantil Amics de la Unió

El dia 29 de març el Cor Infantil Amics de la Unió va estrenar la seva versió del conegut Stabat Mater de G. B. Pergolesi a l’Església de Sant Esteve de Granollers. La mateixa obra es va interpretar un mes després al Festival de Música Religiosa de Vic. En les dues ocasions les veus del cor de Granollers, acompanyades del quartet de corda Arcattia i l’organista Vicenç Prunés, van ser àmpliament aplaudides. Aquest cap de setmana es podrà tornar a gaudir d’aquesta obra, considerada un dels referents universals de la música sacra del Barroc, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus, un dels festivals d’estiu referents del nostre país i que en els darrers anys està guanyat en dimensions i qualitat.

Al segle XIII, el monjo Giacopone da Todi va escriure un poema titulat Stabat Mater on narra amb gran sensibilitat el dolor de Maria en veure morir el seu fill a la creu. És doncs un text de temàtica religiosa però amb una gran càrrega humana i emocional. Probablement per aquesta emotivitat, poc habitual en la música sacra, aquest text va ser musicat durant segles per nombrosos autors com Palestrina o Scarlatti; però d’entre les moltes lectures que s’han fet del poema, una de les més emotives és la versió que en va fer l’any 1736 el compositor Giovanni Battista Pergolesi i que encara avui, malgrat les interpretacions de grans mestres posteriors com Rossini o Britten, segueix sent l’Stabat Mater més interpretat arreu del món ja que es tracta d’una de les obres més conegudes i emotives del repertori sacre d’època barroca.

El cor actuarà el dissabte dia 11 al Claustre de la Seu d’Urgell (aquest concert serà transmès en directe per Catalunya Música), i el diumenge 12 a l’església de Sant Esteve de Bagà. A més, el diumenge 12 al matí el cor també actuarà a les minies de petroli de Riutort (Guardiola de Berguedà). A part dels concert del FeMAP, aquest programa també es podrà gaudir en el marc dels concerts d’estiu de la Vall d’en Bas el divendres dia 10.