Un col·leccionista francès retira obres del MACBA al·legant inestabilitat política

13.10.2017

Dimecres, 11 d’octubre el museu privat francès Château de Montsoreau – Musée d’art contemporain va emetre un comunicat de premsa en el qual anunciava que retiraria les obres d’art que va cedir al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) degut a la situació política actual. La institució catalana ha respost avui que la seguretat de les obres està plenament garantida.

El 2014, el MACBA va dur a terme l’exposició “Art & Language incomplet” | Foto: MACBA

El col·leccionista Philippe Méaille és el president del museu d’art contemporani Château de Montsoreau, i l’11 d’octubre va emetre un comunicat anunciant la retirada d’obres de la seva col·lecció que estan cedides al MACBA. L’explicació que ha donat el museu és la següent: “Degut a la inestabilitat política de Catalunya i per garantir la seguretat de les obres d’art cedides al MACBA de Barcelona des de 2010 sota un préstec a llarg termini, Méaille ha decidit repatriar la seva col·lecció d’art contemporani a França i no renovar el seu contracte de cessió amb la institució catalana”.

Tal com explica el MACBA, el 2010 el col·leccionista francès va dipositar la seva col·lecció d’obres del col·lectiu britànic Art & Language, rellevant a finals del segle XX. El setembre del 2014, el museu barceloní va dedicar una exposició a aquest col·lectiu, sota el títol Art & Language incomplet. Abans de la finalització d’aquest dipòsit, l’abril de 2017, “el Sr. Méaille va rebre una proposta de continuïtat sobre la qual el museu no ha rebut encara una resposta formal”, explica el MACBA en un comunicat.

La institució cultural catalana manté representat Art & Language a la seva col·lecció, però de totes formes lamenta la negativa per part del Sr Méaille de signar la proposta de pròrroga del dipòsit. “Els arguments no coincideixen en absolut amb la realitat”, declara el museu, que també vol deixar clar que “la seguretat de totes les obres del Fons artístic del MACBA està plenament garantida, amb els més elevats estàndards de conservació”.

Mentrestant, a la web de Château de Montsoreau hi segueix apareixent de forma destacada la seva col·laboració amb el MACBA:

La pàgina web del museu Château de Montsoreau, 13 d’octubre del 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. El Sr Méaille no tindria que patir gens en absolut: l’últim que a l’Estat espanyol se li pot passar pel cervell (si és que mai n’ha tingut) és fer mal a un museu com el Macba, doncs no saben el que és la Cultura. Com va dir el polític Julio Anguita: “España es un país que se pone delante de un toro, pero ve un libro y sale corriendo”