Un abril ple de música a Girona

29.03.2018

Els gironins sabran de què parlem: l’Espai Marfà és un equipament de la ciutat que va néixer després de rehabilitar l’antiga fàbrica de filats que duia el mateix nom, i que ara és una biblioteca i un centre cívic, però també un espai musical que organitza tot tipus d’activitats al voltant de la música moderna. Doncs el Marfà obre dues convocatòries musicals per aquest abril; us les expliquem tot seguit.

Una instal·lació artística de l’edició del 2014 al Pont de la Princesa de Girona | Inund’art

Del 3 al 27 d’abril, l’Espai Marfà de Girona obre dues convocatòries per a músics professionals i amateurs. Per una banda, les persones interessades a participar en el Viu21Música – Dia de la Música a Girona, podran presentar les sol·licituds per actuar-hi. Per altra banda, els grups de música que vulguin consell, podran demanar formar part del Programa d’acompanyament artístic 2018.

Viu21Música, música pels carrers de Girona

Un any més, l’Ajuntament de Girona celebra el Dia Internacional de la Música a la ciutat i ho fa a través de l’anomenat Viu21Música. “El Dia de la Música és una activitat que vol posar en relleu els valors de la pràctica de la música i està especialment dirigit a músics i grups amateurs”, recorda el consistori. En la passada edició, 58 formacions de tots els estils musicals van participar en la convocatòria que obre l’Espai Marfà.

Aquesta convocatòria està adreçada a grups i solistes de qualsevol estil musical que es vulguin inscriure i portar la seva música als carrers de la ciutat. A causa de l’alta participació de les edicions anteriors es prioritzaran els grups amb membres residents a Girona i es tindrà en compte -com és habitual- l’ordre d’inscripció de les sol·licituds.

A les formacions seleccionades se’ls facilitaran escenaris sonoritzats perquè puguin actuar amb unes bones condicions tècniques. Els interessats i interessades a prendre part en aquesta convocatòria s’hi podran inscriure a través del web.

Acompanyament artístic per a grups que vulguin créixer

En paral·lel, l’Espai Marfà, en col·laboració amb la Casa de la Música del Gironès, obre la tercera edició del Programa d’acompanyament artístic. Un grup de música no sols ha de tenir una bona proposta artística sinó que a més ha de tenir els coneixements per fer-la créixer i participar del seu desenvolupament. Més enllà dels aspectes artístics, hi ha un sector i entorn professional que cal conèixer per a desenvolupar una carrera artística amb èxit. L’acompanyament i la capacitació és necessària tant per als artistes emergents com per a músics professionals o en vies de professionalització que necessiten revisar esquemes per adaptar-se al funcionament d’un sector en continua evolució.

Els grups seleccionats per la convocatòria 2018 del programa d’acompanyament de l’Espai Marfà esdevindran grups residents i, de comú acord amb tècnics de l’Espai Marfà i la Casa de la Música del Gironès, establiran el contingut del programa d’accions a realitzar. Cadascuna de les accions comptarà amb l’assessorament de professionals del sector que capacitaran als participants amb eines que ajudaran a millorar la gestió de les seves carreres artístiques. També es posarà a disposició dels grups seleccionats els recursos disponibles a l’Espai Marfà (bucs d’assaig i sala d’actes) i de la Casa de la Música del Gironès (Sala La Mirona).

Els grups que han passat pel Programa d’acompanyament artístic en edicions anteriors són Les Anxovetes, Clave de Sur i BigBlack Rhino (curs 2016-2017) i Biflats, Howlin’ Dogs i David Mauricio (curs 2017-2018). Podeu consultar més informació sobre el Programa d’acompanyament musical al seu web.