TV3 recorda la gran nevada del 62

24.12.2012

Enguany hem celebrat els 50 anys de moltes coses. Edicions 62, el diccionari Alcover Moll, la Coral Cantiga, la revista Cavall Fort, etc. I ara la gran nevada del 62. El programa “Temps de neu” emetrà avui dilluns un documental sobre la nevada del dia de Nadal de fa 50 anys.

L'Arc del Triomf. Institut Cartogràfic de Catalunya

TV3 recordarà la gran nevada del 62, amb una edició especial del programa “Temps de neu”, que emetrà dilluns 24, i a partir de les 22.25, el documental titulat “50 anys de la gran nevada”. El documental farà un repàs de la nevada que el dia de Nadal del 1962 va caure sobre Barcelona i altres ciutats de Catalunya, amb les imatges i testimonis aportats de les persones que la van viure, i que en van patir els seus efectes.

Les crides fetes per l’equip del programa “Temps de neu” per buscar-ne testimonis han tingut gran resposta, ja que han estat moltes les persones que han ofert valuosa documentació gràfica i cinematogràfica, la qual s’ha completat amb les imatges dels arxius del No-Do i de la Filmoteca de Catalunya. A més de la col·laboració de molts ciutadans, el programa ha buscat en els records de persones conegudes, com ara Joan Pera, Jaume Sobrequés, Núria Feliu, Pilarín Bayés, Teresa Gimpera, Lluís Llongueras i  Lluís Permayer.

La nevada del 62 a Barcelona i altres localitats de Catalunya ha estat considerada un dels fenòmens meteorològics que més han marcat la ciutat i que recorden amb simpatia i curiositat tota una generació de barcelonins. Però amb la intenció que els telespectadors més joves que no ho van viure puguin fer-se una idea de la seva intensitat, el programa serà presentat pel meteoròleg Francesc Mauri i pel periodista Antoni Real sota una “forta precipitació” davant del temple de la Sagrada Família a Barcelona.

El documental “50 anys de la gran nevada” és un treball de l’equip del programa del departament d’Esports de TVC “Temps de neu”, amb la direcció de Toni Real, la realització de Narcís Nogueras i la producció de Ferran Martínez.

 

www.tv3.cat
www.esport3.cat/tdn