TV3 estrena la quarta temporada de “Breaking Bad”

24.10.2012

Aquest dijous, a les 00.45, es podrà veure a TV3 l’apassionant i trepidant final de la tercera temporada de “Breaking Bad” i immediatament després l’estrena de la quarta. Aquesta sèrie va ser creada per Vince Gilligan i la protagonitza Bryan Cranston, que encarna magistralment aquest professor de Química que es transforma en un personatge important del món de les drogues.

 

Els inicis de “Breaking Bad”

Als cinquanta anys, la vida de Walter White (Bryan Cranston) és una lluita constant per superar obstacle rere obstacle. Si temps enrere s’havia dedicat, amb èxit, a la investigació química al prestigiós Los Alamos National Laboratory, ara en Walter compagina les classes a alumnes de secundària desganats a Nou Mèxic amb una feina de mitja jornada en un túnel de rentat de cotxes per poder arribar a final de mes. A banda d’això, ell i la seva esposa Skyler (Anna Gunn), una dona que es guanya la vida modestament comprant i venent objectes per a eBay, han de pujar en Walter Júnior (R.J. Mitte), un noi de 17 anys molt tossut amb paràlisi cerebral, fet que suposa un repte continu per a la família.

L’endemà de la festa d’aniversari dels 50 anys, en Walter es desmaia al túnel de rentat. Quan a la sala d’emergències de l’hospital li diagnostiquen càncer i li donen dos anys de vida, opta per reservar-se la mala notícia.

Procurar per al futur de la seva família es converteix en la seva màxima prioritat, i la millor ocasió per estrenar-se se li presenta quan el seu cunyat Hank (Dean Norris), que és un agent antidroga, li proposa unir-se al seu equip. Durant una batuda en un laboratori de metadona, Walter observa que un antic alumne seu, Jesse Lee Pinkman (Aaron Paul), se salva de quedar detingut. Aleshores en Walter decideix aprofitar la seva experiència com a químic i proposa a en Jesse de ser socis.

Al voltant d’en Walter i en Jesse els espectador aniran trobant altres personatges: Saul Goodman, un advocat sense escrúpols de cap tipus (Bob Odenkirk); en Mike (Jonatahn Banks), un detectiu i assassí professional, al mateix temps que entranyable avi, i Gus Fring (Giancarlo Esposito), un traficant i respectat home de negocis amb tocs del “Padrino”.

 

 

Breaking bad: com més va pitjor.

“Breaking bad” és una expressió que vol dir “com més va pitjor”. Aquesta expressió és el resum perfecte de l’evolució del personatge de Walter White.  Episodi rere episodi d’aquestes tres temporades, Walter White ha passat de ser un professor de Química amb mala sort i superat per les circumstàncies a un personatge fosc i perillós del món de les drogues. Un personatge dual: per una banda, el pare que mira que la seva família sobrevisqui sigui com sigui, i per l’altra, el peix gros del món fosc de les drogues. Abans en Walter mirava de sobreviure en un món perillós, però al final de la tercera temporada i en la quarta veurem com es converteix també en perillós. Per tant, la quarta temporada marca un punt d’inflexió per al personatge de Walter White. Però abans que tot això passi, els personatges hauran de fer front al que passa en l’últim episodi de la tercera temporada i que farà que en Jesse es trobi en una situació molt complicada. L’actor que l’interpreta, Aaron Paul, ja ha guanyat dos Emmys, 2012 i 2010, al millor secundari de drama. Bryan Cranston, per la seva interpretació de Walter White, ja n’acumula tres, recollits en anys consecutius, 2008, 2009 i 2010.

“Tot o res”, últim capítol de la tercera temporada

En un flashback, setze anys enrere, el capítol mostrarà el dia que un agent immobiliari ensenya a en Walter i a l’Skyler (en aquest moment embarassada de Walter Jr.) la casa on viurà la família. En Walter, en aquell moment, treballa en uns prestigiosos laboratoris, té esperances en un gran futur, vol tenir tres fills i, algun dia, viure en un lloc millor.

Però en l’actualitat mostra un Jesse que viu amagat i en Mike, el detectiu i assassí professional, que mira de localitzar-lo, mentre en Walter negocia amb en Gus i acaba portant a terme un pla per garantir-se la seva seguretat i la d’en Jesse.

“Cúter”, el primer de la quarta temporada

Les vides d’en Walt i en Jesse pengen d’un fil mentre que en Gus pren mesures per garantir la continuïtat de la producció del seu producte. L’Skyler intenta saber on és en Walter i la Marie intenta tractar amb en Hank, que està deprimit.

www.tv3.cat/breakingbad


 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Tots els personatges estan ben perfilats des del minut zero, encapçalats per un Jeff Daniels més correcte del que un esperava i una Emily Mortimer absolutament histriònica però que quan els diàlegs -ràpids com fletxes- s’acosten a l’humor el personatge creix per moments. Notables tots els secundaris però especialment el personatge d’Olivia Munn, única en despullar verbalment a tot aquell que passa pel seu costat.