Trobada Fiddle. Hi ha corda per estona…

17.11.2013


L’Associació Catalana d’Escoles de Música de Catalunya (ACEM), amb la col·laboració d’EMIPAC (Escoles de Música d’Iniciativa Privada de Catalunya) i l’ESMUC, han aconseguir reunir més de 550 joves estudiants de música de 39 escoles del país a la Trobada Fiddle que ha tingut lloc aquest matí al Poliesportiu Municipal de Martorell.

Trobada Fiddle avui a Martorell | Foto Laura Ruiz ESMUC

Aquesta trobada s’ha adreçat als joves estudiants de música de corda, dins de la programació del primer Barcelona Fiddle Congress, que s’ha celebrat a l’Escola Superior de Música de Catalunya, durant aquest cap de setmana. Els estudiants participants han tingut com a mestres als músics nord-americans,  la violinista Hanneke Cassel i el violoncel·lista Mike Block, que han participat molt activament a l’esdeveniment.

La intensa pluja que ha caigut sobre Martorell aquest matí no ha impedit que més de 550 estudiants de 39 escoles de música de Catalunya participessin en aquesta Trobada fiddle. L’encontre s’ha centrat en una classe oberta amb assaig que ha estat impartida per Cassel i Block. Dirigits pels seus professors, els estudiants han assajat les diferents melodies que han acabat tocant tots de forma conjunta. El poliesportiu ha vist com les grades s’han omplert amb més de 1.000 pares, mares i familiars que han volgut presenciar l’activitat.

El terme fiddle, que no té traducció, és una paraula anglosaxona que s’utilitza per denominar tots aquells instruments de corda fregada (en especial violí, viola i violoncel) que interpreten música de tradició no “clàssica”, com ara la música celta, el jazz, el blues, folk, country, etc..

Hi ha corda per estona…