Triulet i Enric Casasses estrenen disc avui al Tradicionàrius

14.11.2012

 La música de Triulet i els poemes d’Enric Casasses ballen conjuntament en l’àlbum Tira-li l’alè, publicat per discmedi i que es presenta avui dijous a les deu de la nit al Tradicionàrius de Gràcia.

Triulet i Enric Casasses.

 

El nucli original de Triulet són els músics Miquel Ferrés, Gerard Rosich i Nicolas Bernard (els dos primers ex-integrants dels Ivo Naïf i col·laboradors en nombrosos projectes de l’escena de Barcelona). Actius des de 2006, Triulet publica el seu primer àlbum a l’any 2009, Aridmètric, un disc instrumental que va establir les bases del seu so: un rock experimental àrid i fosc, gèlid sense ser abstracte, que juga amb la mètrica i que passa planejant per sobre del rock còsmic, de cert so abrasador dels 80 (SwansFugazi) i del post-rock de fa una dècada, per constituir una proposta singular, equidistant de Bartok, de Lovecraft i d’una banda sonora macabra. L’any 2012 incorpora un quart músic, Ignacio Lois.

Tira-li l’alè consta d’onze temes i cinc peces introductòries, amb fragments de música que anuncien les cinc parts del disc. En cadascuna de les seccions, el poema és la melodia; el text es troba íntimament lligat a la música. La varietat de sonoritats es dibuixen en cadascuna de les parts i l’amalgama de colors reforça les diverses idees poètiques.

El títol del disc reflecteix tant el concepte poètic com el fet musical de la barreja proposada i, per això, l’han batejat amb l’onomatopeia, extreta d’un vers del disc, tiralilalè.

Podeu escoltar aquí les cançons de Triulet.

Tira-li l’alè, discmedi, Octubre 2012