Triquet fest, la història feta joc

4.10.2014

No me les voldria donar de futuròleg, valga’m déu, però sóc capaç d’endevinar cinc preguntes, molt estranyes això sí, que et podries fer en les properes hores:

Triquet Fest a El Born CC

Triquet Fest a El Born CC | Foto: Jocs al segon

—No t’ho havies preguntat mai. Quan es va inventar l’ós de peluix? Però el que et sembla més important en aquest moment… va ser abans de la primera fotografia en un diari o després?

—Com puc aconseguir que Francesc de Castellví faci una tombarella pels aires i xuti les bótes que disparen els assetjadors de la ciutat?

—Sabem que ho tenim malament, però serem capaços de reviure la història i resistir fins l’onze de setembre?

—Mira que havia passat cops pel Born i m’hi havia parat a mirar el jaciment, però quin era el destil·lat que es feia a casa d’en Kies?

—Un cinc o un sis? Han sortit tres parells seguits, però només queda un cinc a la baralla.

Si diumenge al vespre reconeixes que han passat pel teu cap alguna d’aquestes preguntes, és que has fet una visita al Triquet Fest, el primer festival de jocs i història que es celebra aquest cap de setmana al Born Centre Cultural de Barcelona.

Aquest festival és un espai per aprendre història amb una mirada lúdica o per jugar amb els coneixements històrics que es tenen. Hi ha de tot i per a tots els gustos: els saberuts posaran a prova els seus coneixements, els interessats podran reviure diferents passatges històrics, els petits podran aprendre jocs amb temàtica històrica i als que els agrada jugar, tenen una oportunitat de gaudir tot un cap de setmana descobrint nous jocs. Què ens hi juguem?

Nota: Ah! I ja que hi som, aprofitant les jornades, avui inaugurem un bloc del programa de jocs del Born Centre Cultural on hi expliquem històries i anècdotes dels jocs que es jugaven a Barcelona, Catalunya i el món durant els segles XVII i XVIII.