La xarxa de televisions locals estrena ‘Corall’

13.05.2012

 

‘Corall’ exposa 13 històries de superació personal en forma de conte audiovisual

Aquests relats seran la base per construir un conte audiovisual modern, intensament líric, amb un guió signat pel poeta Martí Noy.

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest diumenge 13 de maig una sèrie protagonitzada per 13 ciutadans anònims que han reconduït les seves vides després d’un fet decisiu.

Testimonis sovint commovedors que exemplifiquen la força de la superació i que demostren que l’ésser humà és increïble. Aquests relats seran la base d’un conte audiovisual modern, intensament líric, amb un guió signat pel poeta Martí Noy que combinarà realitat i ficció.

Amb una crida a través de les xarxes socials, ‘Corall’ ha reunit una trentena d’històries, de les quals ja n’ha seleccionat algunes. L’equip de la sèrie vol implicar els testimonis en la construcció de cadascun dels relats perquè s’hi puguin sentir el màxim d’identificats. De fet, passaran a ser els actors de la seva pròpia història, que rebrà un tractament sensible i respectuós amb la intimitat.

Totes les històries que reculli el projecte, tant si acaben o no sent seleccionades per la sèrie, formaran part d’un mapa d’emocions que es podrà consultar a la web de ‘Corall’.

Testimonis de superació personal

Entre els testimonis que recollirà la sèrie hi ha el del Jan Millastre, un home que als 19 anys va patir cremades al 90% del cos arran d’una explosió de gas i que, durant el procés de recuperació, va viure un punt d’inflexió que va li va permetre recomençar una nova vida.

I també el de la Paula Rey, una dona a qui als 16 anys van diagnosticar la síndrome de Rokitansky, una malaltia per la qual no tenia vagina i que li impedia quedar-se embarassada. Però va acceptar la situació i amb l’ajut del seu entorn va perseverar fins a construir-se una vagina a través d’exercicis de dilatació. Juntament amb unes companyes ha fundat una associació que ajuda les dones afectades per aquesta malaltia.

O el del Jordi Castro, un home que va aconseguir deixar enrere la seva addicció a l’heroïna gràcies a la meditació i al ioga, dues disciplines que va descobrir al Brasil. Allà, a més, va conèixer una persona que va obrir-li el camí cap a un canvi de vida. La necessitat de recuperar la sensibilitat el va dur, amb força de voluntat i sacrifici, a començar de nou.

Trobareu més informació d’aquestes històries al bloc de ‘Corall’.