Tretze consells (escandalosos) per tenir una llarga relació de parella

17.01.2015

Fa uns dies la versió mexicana de la revista Cosmopolitan va publicar un article explicant a les dones com ho havien de fer per tenir una relació ben llarga i Xènia Serrat se’n va fer ressò a Vilaweb en aquest article. En total, tretze consells —o actituds, tal com la revista les anomena— que es resumeixen d’una manera ben simple: no portis mai la contrària a la teva parella.

Consells per ser una bona dona | Foto: susanaibq.wordpress.com

Consells per ser una bona dona | Foto: susanaibq.wordpress.com

L’article, titulat “13 actituds per tenir una relació duradora”, ha circulat llargament per les xarxes socials, sobretot a Facebook i Twitter, i ha rebut innumerables crítiques, ja que la majoria d’usuaris han considerat que aquests consells són inacceptables i que denoten un profund masclisme. Contra tot pronòstic, mostren una imatge de les relacions de parella esbiaixada, centrada en la complaença masculina i amb una actitud per part de la dona submisa i passiva: “Deixa que es mengi l’últim mos del plat que hàgiu demanat, encara que tinguis molta gana”.

I encara continua: “Si viviu junts, convé que compris la llet i el paper de vàter i no li ho diguis”; “si està realment ocupat, ajuda’l”. Per acabar-ho d’adobar, no es tracta només de facilitar-li la vida, sinó que a més cal que li siguis complaent: “fes una posició o fantasia sexual que vulgui provar, encara que a tu no t’agradi tant com a ell”.

I per què una dona ha de fer tot això? Segons Cosmopolitan, perquè així serà la “millor i la més bonica”; perquè la dona ha de sorprendre l’home, i perquè a la tele s’ha de mirar el que ell vol: “Potser tindràs sort i serà comprensiu, buscant alguna cosa que també t’agradi, o potser no. Però no passa res, perquè tens molts llibres pendents de llegir, encara!”.

Podeu llegir l’article de Vilaweb aquí.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Vaja, em pensava que el temps de la meva mare ja havia passat avall… Però també es cert que els psicòlegs que tracten aquests temes encara parlen de micromasclisme, que no es veu gaire però hi és… No s’ha acabat de fet net.