#TranslatorWanted: retratem els errors de les traduccions

31.05.2016

La Universitat Oberta de Barcelona i la Universitat de Vic han organitzat un concurs per reivindicar la figura del traductor davant la mirada inexperta que han suscitat els avenços tecnològics i les eines digitals. Per fer-ho, volen trobar els errors de traducció més criminals. El concurs comença demà, i el guanyador rebrà una targeta FNAC pel valor de 50 €.

Sant Jeroni, patró dels traductors, llegint una carta

Sant Jeroni, patró dels traductors, llegint una carta | George de la Tour

L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar en valor la professionalitat dels traductors i la seva indispensable presència en diferents àmbits de les lletres, la comunicació i el llenguatge, sobretot perquè els nous mecanismes tecnològics fan caure molta gent en l’error sense saber-ho; i això és especialment greu quan qui ho fa té una finalitat professional.

Reivindicar el traductor és, doncs, el que es proposen els organitzadors del concurs. Però no de qualsevol manera, sinó posant el dit a la nafra i buscant els errors més criminals que es puguin trobar: “Us animen a participar en la crida i cerca de l’error amb una fotografia i compartint-lo amb l’etiqueta #TranslatorWanted a Twitter, juntament amb l’esment @UOCartshum, per a tenir constància que hi voleu participar”. La carta d’un restaurant, un anunci publicitari, un cartell del metro, una notificació empresarial, el títol d’una pel·lícula o un simple flyer poden ser objecte del vostre instint depredador per retratar la criminalitat d’algunes traduccions.

Organitza el concurs, en què Núvol també col·labora, el grau de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades (UOC, UVIC-UCC). Podeu consultar les bases aquí (en castellà aquí). El guanyador, per originalitat, contrast o humor de la fotografia, rebrà la recompensa d’una targeta FNAC pel valor de 50 €. La persecució estarà oberta des de demà fins al 20 de juny, ambdós dies inclosos. Bona feina, bona cacera i bona sort!

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. La vostra publicació és excel·lent però seria millor si en els peus de les imatges fóssiu més curosos amb l’autoria. George de la Tour no es queixarà però mereixeria figurar com l’autor d’aquest magnífic quadre.