Transit Trio presenta en concert el seu primer disc Take One

23.05.2018

L’aventura de Transit Trio neix de l’amistat entre el clarinetista Robindro Nikolic, el baixista Alejandro Fränkel i el guitarrista Carles Gutiérrez. D’orígens diversos però amb Barcelona com a territori compartit, els tres músics conflueixen en aquest projecte que reviu de manera contemporània les tradicions musicals procedents de l’Europa de l’Est i l’Orient Mitjà, un valuós llegat transmès per rutes jueves i gitanes al llarg del temps i l’espai.

Arriba l'àlbum debut de Transit Trio | Foto: Transit Trio

Arriba l’àlbum debut de Transit Trio | Foto: Transit Trio

El dissabte 26 de maig a les 22:00 h el grup presentarà en concert el seu primer disc Take One a Nota 79 (Carrer Vallirana, 79). La sala, que va obrir les seves portes encara no fa un any, ha portat de nou la música en directe al districte de Sarrià Sant Gervasi i ha aconseguit fer-se un lloc en el circuit musical de la ciutat amb una programació variada i de qualitat.

Take one combina composicions pròpies amb interpretacions genuïnes de cançons perdudes de les primeres dècades del segle XX en un treball que ha comptat amb la participació especial de Matthew Simon a la trompeta i la veu de Yuri Mykhaylychenko. Nou temes que visiten múltiples estils i influències, viatjant pel swing dels anys 60 iugoslau, les velles balades de l’est d’Europa, el jazz etíop dels anys 50 i 60 o peces de Bartok i Mussorgsky reinterpretades en clau manouche per conformar un conjunt variat però harmònic que recull i reivindica l’esperit dels músics en trànsit.

Transit Trio està impulsat pel clarinetista Robindro Nikolic. Nascut a Belgrad en una família d’indo-sèrbia, es va formar com a intèrpret de música clàssica a Salzburg, una faceta que l’ha portat a col·laborar amb diferents orquestres europees i que ha desenvolupat en paral·lel a una intensa trajectòria en el cap del jazz i la música ètnica. Va ser un dels fundadors de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO), i actualment segueix explorant els marges de la música balcànica amb projectes com Ars Vulgaris i Estación del Este. 

El guitarrista Carles Gutiérrez va començar a tocar de forma autodidàctica fins que va decidir fer de la música la seva forma de vida. Llicenciat en el Conservatori del Liceu en guitarra jazz, ha tingut com a mentors a Jordi Bonell, Dani Pérez i David Mengual entre uns altres. És membre d’ Estación del Este i forma part també de grups com Muyayo Rif, Judit Neddermman o 5 de swing, amb els que ha recorregut els escenaris de Barcelona i ha actuat a múltiples festivals a l’estranger.

El contrabaixista Alejandro Fränkel és també compositor, arreglador i sonòleg. Les seves obres han estat estrenades a Barcelona i Madrid i ha participat en una vintena de treballs discogràfics. Fundador de l’estudi True Sound,desenvolupa una activitat creixent com a productor que combina també amb la docència.