Tots els súpers convidats a una nit màgica a les biblioteques

29.05.2019

El Senyor de les Ombres està robant llibres de les biblioteques i, amb la seva màgia fosca, està traient els malvats de dins dels llibres i els guarda en un bagul. La nit del 31 de maig els alliberarà perquè envaeixin el món. Aquell mateix dia, entre les 20h i les 21h, tots els súpers estan convocats a les biblioteques de tot el territori per tal d’aturar-ho. Estem parlant de la Supernit a les biblioteques, una iniciativa del Super3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Biblioteques Municipals que fomenta la lectura entre els més petits.

El Super3 convida als infants a assistir a la Supernit disfressats amb les orelles èlfiques | Foto: Super3

Més de 270 biblioteques del territori català, divendres 31 de maig, viuran la segona edició de la Supernit a les biblioteques, una activitat emmarcada entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020. Es tracta d’una proposta que té com a objectiu fer arribar als més petits la importància i el plaer per la lectura. Durant una hora, s’oferirà gratuïtament una activitat especialment dissenyada per a l’ocasió: una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes hauran d’ajudar a la família del Super3 i a les elfes Nenúfar i Matoll a lluitar contra el Senyor Pla, ara conegut com a Senyor de les Ombres. A partir d’aquest fil conductor, els infants podran parlar i reflexionar sobre els contes i sobre els personatges malvats.

Tot i que l’activitat és gratuïta i oberta a qualsevol infant que vulgui participar (independentment de si té carnet Super3 o de biblioteca), l’aforament de les biblioteques és limitat i es recomana inscriure’s prèviament a la biblioteca triada. Per altra banda, el Super3 recomana presentar-se a l’activitat amb les orelles èlfiques que ensenyen a fabricar a la seva pàgina web. Allà també es poden trobar recursos digitals per preparar la jornada.

Podeu consultar quina és la biblioteca més propera i inscriure-us a la Supernit a les biblioteques aquí.