Tot pel pentinat

28.06.2018

It’s all about the hairstyle. El cas de Marina Prados, una obra de teatre a mig camí del documental on la direcció, la dramatúrgia i l’autoria van a càrrec de la pròpia Marina Prados i la seva companya, Paula Knüpling. L’espectacle es podrà veure al Teatre de La Gleva del 4 al 15 de juliol.

Marina Prados en una imatge de ‘It’s all about the hairstyle’, que es veurà a La Gleva.

El matí del 23 d’abril del 2018, Barcelona es desperta amb una pintada a la plaça de la Virreina, a Gràcia. Un grafitti on apareixen Puigdemont, Merkel i Rajoy. La Marina Prados passa una nit a comissaria com a possible culpable material. Per falta d’evidències, la deixen lliure fins a la pròxima citació, a l’octubre. Alguns estan molt orgullosos d’ella, altres fan burles de la seva imatge. Ella nega haver fet aquest grafitti. Però qui té una evidència més sòlida? Ningú. Té límits l’expressió de l’art? L’art urbà és vandalisme? I per què aquesta notícia ha estat tapada pels grans mitjans de comunicació? Hi ha acusacions que no es poden dir en veu alta ? Qui ha fet què?

La Marina Prados, juntament amb la seva parella, Paula Knüpling, decideixen explicar la seva versió dels fets i escriure la seva experiència personal abans de marxar a Berlín, vista a través de la càmera de l’Adrià Botella i l’Oriol Guanyabens. Amb les seves imatges reconstrueixen la història i editen el seu primer documental junts, donant a conèixer al públic nous indicis, i proves que condueixen a conclusions compromeses per a l’Estat.

Paula Knüpling i Marina Prados creen produccions contemporànies que tenen com a objectiu fusionar la seva teoria i pràctica basada en la investigació, la recerca i el documental. Treballen en grup i tenen en compte cada un dels membres com a investigador, autor i intèrpret. Les obres resultants proporcionen a l’audiència una narrativa transmèdia, on la història i els relats apareixen interrelacionats i desenvolupats amb un llenguatge adaptat a diversos canals i mitjans, amb punts de vista innovadors i perspectives que desconstrueixen les regles de la nostra societat. El seu treball combina teatre, vídeo, poesia en viu, instal·lació, i sobretot es presenta en el format site-specific.