Tortell Poltrona, pallasso sense fronteres

26.03.2018

La novena edició del Festival Circ Cric arriba enguany amb una fita important: la celebració dels 25 anys de Pallassos Sense Fronteres. Aquest any, la programació de circ, teatre, música, activitats i tallers inclourà un homenatge-festa a la tasca feta per l’organització; pels 25 anys compartint somriures amb nens i nenes en situació de vulnerabilitat i risc. El festival tindrà lloc de l’1 d’abril a l’1 de juliol al centre del món. És a dir, a Sant Esteve de Palautordera.

Tortell Poltrona a ‘Garranyecs’  |Foto: Erin Bassa

El festival tindrà lloc de l’1 d’abril a l’1 de juliol al Parc Natural del Montseny i concentrarà la seva programació durant els caps de setmana, a càrrec de prop d’un centenar d’artistes i companyies d’arts escèniques. El mític pallasso i director del festival Circ Cric, Tortell Poltrona, durant la presentació d’aquesta edició ha remarcat la importància del públic infantil que “no tenen valor adquisitiu però són el futur”, tot i que es tracta d’una programació tant per adults com per infants.

Des del 1993, Pallassos Sense Fronteres treballa ininterrompudament per ajudar a aquells nens en situacions conflictives. Ha viatjat a prop de 100 països i ha fet riure a més de 2 milions de persones. Per això, el Circ Cric organitza el 18 de maig una presentació per fer balanç d’aquests 25 anys de tasca humanitària internacional i una gran festa el 19 de maig. En diversos escenaris al Circ Cric es recrearan les expedicions de Pallassos Sense Fronteres, realitzant els mateixos espectacles que han fet riure als països on han viatjat.

També hi ha altres novetats en la programació del 2018, ja que s’inclouran quatre estrenes. Tortell Poltrona i la seva companyia en presentaran dues; Garranyecs, l’últim espectacle que tanca la trilogia centrada en el binomi art i natura; i Allegro Vivace, inspirat en els grans pallassos de començament i mitjans del segle XX. D’altra banda, Poltrona protagonitza Today is not my day –Tanca la porta! amb el pallasso americà, Jango Edwards. I per finalitzar, la companyia franco-catalana Baro d’Evel Cirk Cie presentarà un espectacle de cabaret, que acabarà amb La Serata, un concert de grans temes de música italiana dels anys 60.

Pel que fa a la programació dels concerts, el festival inclou artistes del panorama musical català. Es comptarà amb les actuacions de Sílvia Pérez Cruz el dia 7 d’abril i d’Albert Pla l’11 de maig, entre altres.

A més a més, per cinquè any consecutiu, el Festival Circ Cric acull dins seu el festival Internacional de Pallasses amb la participació d’artistes llatinoamericanes. Destaca la presència de la pallassa Lila Monti, referent de la tècnica del clown a l’Argentina, que el 30 de juny presentarà Povnia, una reflexió sobre el món actual i el que ens fa riure avui.