Torna el Premi Lluís Carulla

19.01.2016

La Fundació Carulla ha convocat la segona edició dels Premis Lluís Carulla d’estímul a un projecte cultural de l’àmbit de la llengua catalana, que es van inaugurar l’any passat amb la victòria del projecte Terra-nova.cat. La Fundació aposta per continuar promovent el dinamisme i la innovació per contribuir a modernitzar i consolidar la cultura i la societat catalanes.

Lluís Carulla i Maria Font | Foto Fundació Carulla

Lluís Carulla i Maria Font | Foto Fundació Carulla.

La convocatòria és oberta a particulars, empreses i organitzacions sense ànims de lucre i la dotació del Premi serà, com l’any passat, de fins a 100.000 euros. Per optar-hi, s’hauran de presentar una justificació i una memòria del projecte, juntament amb un pla de viabilitat econòmica i tècnica, un calendari d’execució i les mesures per a l’avaluació dels resultats. Es podran presentar, igualment, avals tècnics, acadèmics o professionals, sobre la seva rellevància, oportunitat o repercussió en l’àmbit del projecte.

La memòria ha de presentar el pressupost total del projecte i quin és el percentatge que es pensa finançar amb l’import del Premi. També cal especificar amb quines altres fonts de finançament o patrocinadors es preveu finançar la resta de la iniciativa. El termini de presentació acaba el dia 16 de març de 2016. El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte públic a mitjan mes de novembre. En funció de les candidatures presentades, la Fundació pot declarar desert el Premi.

Un any més, la Fundació torna a comprometre’s amb la inspiració i la creativitat, en un entorn, el de la cultura, en què són especialmente preuades. L’any passat, Terra-nova.cat va endur-se el primer Premi gràcies a la seva reivindicació geográfica, generacional, fotográfica i experimental alhora. El projecte el van impulsar Vicenç Altaió, Ignasi López, Sergi Opisso i Román Yñán: una proposta renovadora al voltant de la mirada sobre el paisatge i el territori.

Terra-nova.cat from terra-lab.cat on Vimeo.

La Fundació Carulla es va crear l’any 1973, i des d’aleshores treballa per impulsar i difondre la llengua, la cultura i els valors que configuren la nostra societat, amb la voluntat d’enfortir el sentit de pertinença. Per a més informació sobre la Fundació i les bases del Premi, podeu entrar a la seva pàgina web: www.fundaciocarulla.cat