Torna Mostremp, festival de cinema rural al Pallars

20.08.2014

Aquest dijous comença una nova edició del Mostremp, cinema rural al Pallars, un festival que amplia horitzons en aquesta tercera edició i que arriba al cinema la Lira de Tremp després de portar els seus curtmetratges a set localitats del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà durant l’estiu. El 3r Mostremp s’inaugurarà amb una projecció dels millors curtmetratges bascos de temàtica rural dels darrers anys en una selecció de Kepa Sojo, professor de cinema del País Basc, director de cinema i director del festival Cortada de Vitoria. En aquesta selecció es podran veure curtmetratges de gran originalitat com Topeka (2002) d’Asier Altuna, el documental en clau d’humor Ahate Pasa (2010) de Koldo Almandoz o la impactant La gran carrera (2007) de Kote Camacho. La sessió, titulada 8 curts bascos que serà presentada pel propi Kepa Sojo vol ser un repàs a una de les potències actuals en matèria de curtmetratges, el País Basc.

Pensaments, de Javier Ibáñez | Secció Pallars i Ribagorça del Mostremp

El festival seguirà divendres amb projeccions de de curtmetratges del Pallars i la Ribagorça que competiran per endur-se el premi d’aquesta nova secció del Mostremp. També divendres tindrà lloc una taller sobre producció audiovisual a càrrec del productor Xavier Atance (Fènix 11/23) i Sonia Pacios de Banatu Filmak. També divendres hi haurà la festa del cinema amb l’actuació del duet de jazz Món&Babu i de la coneguda parella humorística Mali&Vanili. El dissabte tindrà lloc la projecció dels tretze curts de la secció oficial que competiran pel trofeu Terradets al millor curtmetratge atorgat pel jurat oficial que enguany està format per Judith Colell (directora), Pep Coll (escriptor), Kepa Sojo (director), Ivana Miño (actriu) i l’animador Carles Porta. El públic també escollirà el seu guanyador. Els curts han estat seleccionats d’un total de 125 presentats a concurs.

El cinema per a joves estarà representat per la caravana Puck, on es podran veure curtmetratges d’animació a la Rambla Dr. Pearson. El públic podrà gaudir d’un menú de curts a la carta en el que s’autoanomena “cinema més petit del món”. Diumenge també es podran veure els curts finalistes del premi infantil (menors de 12 anys) i juvenil Víctor del Val per a joves de fins a 18 anys. Aquest anys s’hi ha presentat vint-i-set curts de tot Catalunya.

Entre altres novetats destaquen el concurs de curts #VinealMostremp de curtmetratges de sis segons que s’ha dut a terme a les xarxes socials o la taula rodona sobre cinema i literatura que comptarà amb el cineasta Jordi Cadena entre altres.

Ja es pot veure l’spot promocional de Mostremp 2014, dirigit per Jose Bergés: