Torna ‘Morning Glory’ a l’Apolo

28.12.2015

Per segon any consecutiu la Sala Apolo acollirà (What’s the story) Morning Glory, un cicle de música clàssica que es farà els diumenges al matí. Durant un mes, entre els dies 17 de gener i 7 de febrer, es programaran obres molt diferents amb l’objectiu d’actualitzar la visió dels clàssics i revisitar obres i compositors fora del seu context habitual.

Sala Apolo

Sala Apolo

La proposta, definida per la programadora del cicle Maitane Beaumont com “explícitament oberta”, està pensada per a persones de totes les edats, amb o sense coneixement previ de música clàssica. Durant aquestes sessions es podran escoltar peces tan singulars com la minimalista In C de Terry Riley, precursora immediata de la música electrònica, però també hi haurà espai per la música antiga i barroca de la mà de Xavier Díaz-Latorre.
El cicle també comptarà amb una batalla de cordes entre Isabel Villanueva (viola) i Pau Codina (violoncel) amb obres de Beethoven, Bach, Schul i Lutoslawski, o amb el jove pianista Marc Heredia que interpretarà obres de Mompou, Liszt o A. Scriabin.
Segons Beaumont “El procés de creació s’ha fet de forma col·laborativa juntament amb els artistes, entenent que per desenvolupar una iniciativa que qüestionés les fórmules tradicionals, havíem de repensar la forma i el fons”. Els músics actuen a la pista de ball de la Sala Apolo, convertida en platea, envoltats pel públic. Cada artista té la seva pròpia personalitat i és per això pel que, despullats de tot protocol, han fet seu l’escenari de manera molt diversa. La idea és que cada proposta escènica s’adequï a cada concert, i que el públic es desacostumi al fet que tot passi de forma previsible. I afegeix: “Pel que fa a les obres, teníem molt clar que s’havia de revisar el repertori canònic que es programa un dia sí i un altre també. L’hem intentat fer sense prejudicis i sense condescendències, conscients que per provocar i emocionar les oïdes d’avui en dia, s’han de buscar fórmules que els sedueixin d’una altra manera.”
Els concerts de (What’s the story) Morning Glory seran el 17 de gener, amb ‘String Battle’ (Isabel Villanueva & Pau Codina), el 24 de gener, amb ‘Piano e forte’ (Marc Heredia), el 31 de gener, amb ‘In C’ (Morning Glory Ensemble) i, finalment, el 7 de febrer podrem gaudir de ‘Sons i danses de palau’ (Xavier Díaz-Latorre). Les entrades i els abonaments pel cicle es posaran a la venda a la pàgina web www.sala-apolo.com.