Torna l’Hora del jazz

28.07.2016

Si és setembre, és l’hora del jazz. Abrié-Cordero Duo, Albert Bello & Oriol Saña Quartet, Marco Mezquida & Manel Fortià, Xavier Dotras Trio, Martín Leiton Trio, Diana Palau & Joel Moreno Project, Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet, Clara Sallago Quintet, Ignasi Terraz Trio i Gonzalo del Val Trio, els músics més destacats del panorama jazzístic nacional es donaran cita a L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu, del 4 al 29 setembre a Barcelona.

Abrié Cordero serà a L'hora del jazz | Foto: Xavier Vila

Abrié Cordero serà a L’hora del jazz | Foto: Xavier Vila

Organitzat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), el festival, que tindrà com a escenaris principals la plaça de la Vila de Gràcia i el Cafè del Conservatori del Liceu, té previst arribar a d’altres indrets del territori català, com Bigues i Riells i Vilafranca del Penedès, on l’han passat ja s’hi va fer un concert, que va tenir una molt bona acollida.

Programació

Tanmateix, enguany el festival ha decidit reduir el nombre de concerts (de 14 a 11) perquè el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha rebaixat la subvenció que atorga anualment a les activitats que es fan des de l’AMJM gairebé un 24% respecte al 2015. Per això, el festival aposta per no reduir la qualitat de les propostes i mantenir-se fidel a l’esperit del festival, que se celebra cada any des de fa 26 anys.

Com cada any oferiran una programació diürna i gratuïta durant tots els caps de setmana de setembre a la plaça de la Vila de Gràcia i un a Bigues i Riells. La programació nocturna, en canvi, tindrà lloc al Vinseum de Vilafranca del Penedès, el preu d’entrada al qual serà de 10€ (12€ si es compra a taquilla) i al Cafè del Conservatori del Liceu, amb consumició obligatòria.

El diumenge 4 de setembre es donarà el tret de sortida al festival amb Abrié-Cordero Duo i Albert Bello & Oriol Saña Quartet, que presentaran el seu nou disc Boston Bridges, fruit de la trobada entre música de procedències i influències diverses.

El diumenge 11 de setembre hi haurà un concert Marco Mezquida & Manel Fortià, i un altre de Xavier Dotras Trio, que presentarà Paintings, un homenatge als pintors i a la pintura dels segles XIX, XX i XXI.

El diumenge 18 tornaran Martín Leiton Trio i la improvisació de Diana Palau & Joel Moreno Projecte, mentre que el 25 de setembre Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet tancarà el festival amb música a mig camí entre el jazz i el rock de Néstor Giménez. Una de les novetats d’enguany és que el festival farà parada al Castell de Montbui a Bigues i Riells, el 25 de setembre, amb Clara Sallago Quintet, que presentarà Cantos de Hidra.

 

Pel que fa als concerts de nit, se n’han programat dos, un el 17 de setembre a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca de Penedès, amb Ignasi Terraza Trio i un altre el 29 de setembre al Cafè del Conservatori del Liceu amb Gonzalo del Val Trio, que tocaran algunes de les composicions que es poden sentir al seu segon treball, Koiné.